Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/rocky1

Marketing

Za sranja od pjesmica 600000kn


ONO ŠTO JE BIO UVJET RIJECI, NIJE I ZAGREBU
Zagreb ne mora platiti licencu vrijednu 600 tisuća kunaUsprkos dobroj volji, čvrstim obećanjima i uspješnoj prošlogodišnjoj organizaciji, domaćin ovogodišnjeg »Porina« nije Rijeka, već studiji Hrvatske televizije. Kako je manje-više svima poznato, Rijeka je izgubila domaćinstvo zbog toga što gradski oci nisu željeli otkupiti famoznu licencu za »Porin«, a koju je Institut hrvatske glazbene industrije uveo ove godine. Vrijednost licence procijenjena je, nije poznato na temelju čega, na vrtoglavih 600 tisuća kuna, u što nije uračunat PDV, a s tim dodatnim organizacijskim troškom Grad Rijeka je upoznat prekasno, nakon što je donesen gradski proračun. Budući da Grad Rijeka nije mogao izdvojiti novac za licencu, gradonačelnik Vojko Obersnel se zahvalio čelnicima »Porina« koji su se, eto, odlučili za Zagreb, odnosno studije Hrvatske televizije.
Tako je trakavica oko ovogodišnjeg »Porina« postala vrlo zanimljiva, jer se, što je vrlo logično, postavilo pitanje hoće li i novi domaćin biti suočen s otkupom licence u vrijednosti od 600 tisuća kuna. Budući je licenca jedini razlog što Rijeka ove godine nije domaćin »Porina«, trebalo je očekivati da čelni ljudi dodjele upoznaju javnost je li s istim režimom organizacije bio suočen i novi domaćin. Međutim, tijekom jučerašnje konferencije za novinare to se nije moglo čuti, ali bolje upućeni znaju da novi domaćin nije trebao otkupiti nikakvu licencu. Dakle, ono što je bio uvjet Rijeci, nije i Zagrebu, odnosno Hrvatskoj televiziji koja je »Porinu« ponudila svoja studija. Podatak je vrlo zanimljiv i u svijetlu činjenice da su »porinovci« hvalili riječku organizaciju, obećavali povratak nagrade i, štoviše, nadali se dugom životu »Porina« u Rijeci, e da bi u posljednji trenutak sve to uvjetovali sa 600 tisuća kuna. Sad se već može pomisliti da je Rijeka ove godine izigrana, a nakon njezinog lošeg iskustva, bit će nadasve zanimljivo pratiti sudbinu licence, odnosno hoće li ona i narednih godina biti uvjet da neki grad bude domaćin »Porina«.

Svaka čast mom profesoru Obersnelu što ih je odjebo,zašto da riječani plaćaju umišljenog sinčića Đole Novkovića i njegove izfrizirano ,grleno turiranje.Neznam zašto al svi ti pjevači mi polako idu na živce,u nijednoj pjesmi nema duše sve je izfrizirano,sve je u funkciji postizanja slave i novca.Svi skaču i mašu rukicama,svi su baletani ,pjevači ima i opernih,svi se ljepo nose,svi se šminkaju,svi su ljepi pametni i imaju visoke škole i u sve se razume.Da im je dati i motornu pilu i s njom bi znali i stablo oborit...jednom riječju djeluju ko Actionmani,Spidermani,Batmani i slične crtane spoobe.Post je objavljen 10.03.2005. u 06:54 sati.