Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ilpostino

Marketing

divlja žena ...







... svoje prijatelje i ljubavnike mudro bira, jer oni mogu postati slični zloj mećehi i njezinim pokvarenim kćerima. Našim ljubavnicima dajemo moć velikog magavelikog čarobnjaka. To je lako učiniti, jer ako se uistinu zbližimo, onda to postaje, ili nam se bar čini, nalik na otključavanje čarobnog staklenog ateljea. Ljubavnik može ugroziti ili uništiti čak i najtrajnije veze s našim vlastitim ciklusima i idejama. Razornoga ljubavnika valja izbjegavati. Bolji je ljubavnik onaj koji je fino sazdan od snažnih psihičkih mišića, a nježnog mesa. Divljoj ženi pomaže i kad je ljubavnik također pomalo vidovit, osoba kojoj pogled "prodire" u njezino srce.

JPEG


Kad divlja žena ima ideju, prijatelj ili ljubavnik nikada neće reći: "Pa ne, znam.. to mi zvuči zbilja blesavo (pretjerano, neizvedivo, skupo ..)." Pravi prijatelj to nikada neće reći. Umjesto toga reći će: "Ne znam razumijem li. Reci mi kako ti to vidiš. Reci mi kako ćeš ti to izvesti."

Imati ljubavnika/prijatelja koji vas smatra živućom rastućom criaturom, baš kao i drvo na zemlji, fikus u kući ili ružičnjak vani u dvorištu... imati ljubavnika i prijatelja koji vas gleda kao pravu živuću dišuću jedinku, koja je ljudska, ali izrađena od vrlo finih, vlažnih i magičnih stvari... ljubavnika i prijatelja koji podupire criaturu u vama... to su ljudi koje tražite. Oni će čitav život biti prijatelji vaše duše. Pažljiv odabir prijatelja i ljubavnika, da ne spominjemo učitelje, ključan je zato da bismo ostali svjesni i intuitivni te da bismo imali kontrolu nad plamtećim svjetlom koje vidi i zna.



Clarissa Pinkola Estés,
Žene koje trče s vukovima,
Algoritam, 2004




Post je objavljen 07.03.2005. u 18:30 sati.