Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/seve

Marketing

Komentar Drage Pilsela: HRT, laži i videovrpce

Par riječi od Drage o istinoljubivosti na HRT...

KAKO je sinoć objavio Večernji list, snimka o kojoj je prošli ponedjeljak navečer Index.hr obavijestio javnost, još je u subotu prije toga navodno prikazana u sportskoj redakciji HRT-a.

Ovu je eksplozivnu informaciju Hloverka Novak-Srzić, koja je vodila ovotjedni Forum u kojem se govorilo o Severininom filmu, morala imati prije početka emisije (20.45 sati) i njome je, da je profesionalna i istinoljubiva novinarka, trebala započeti svoju emisiju.

Nije badava pitati se zašto se znamenita Zloverka pravila blesava i zataškala ovaj, po mnogo čemu, strašan skandal za državnu televiziju? Da zaštiti svoje dupence?

Možda njen domet nije veći od onoga strašnoga lika koji za sebe tvrdi da predstavlja hrvatske novinarke i novinare i mrtav hladan izjavljuje da ga ne zanima ništa drugo osim to da je Index.hr objavio (za Severinu) kompromitirajuću informaciju.

Da, zaista je porazno da predsjednika Hrvatskog novinarskog društva ne zanimaju činjenice. Prije nekoliko sam godina objavio stajalište u kojem sam ustvrdio da je samo po sebi skandalozno da našu profesiju predstavlja beskičmenjak koji apsolutno ništa relevantno u novinarstvu do sada nije učinio.

Sada, valjda konačno, postaje jasno i to da Dragutin Lučić ne razumije bitne značajke profesije kojom tvrdi da se bavi.

A ona počinje i završava prostorom koji je definiran činjenicama. Nad njima temeljimo stavove, mišljenja i komentare kao što je ovaj koji čitate.

Dakle, gospodine Lučiću: naučite već jednom da vas, kada prosuđujete što je u našoj profesiji moralno, etično i profesionalno, a što nije, samo činjenice imaju zanimati i ništa više...

Index

Post je objavljen 09.06.2004. u 07:02 sati.