Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/anarhijaweekly

Marketing

17. ožujka

sad mi je palo na pamet da bi ovaj naslov (barem ovih dana) mogao na google-u imati učinak kao prije nekog vremena Severina ili nedavno Suzana Mančić; jedino što bi profil tražitelja mogao biti nešto nenabrijaniji, da ne kažem frigidniji, a rezultat ipak mnogo skromniji. No na temu me ponukao Nenad Ivanković, sin poznatog oca, a u isto vrijeme i otac sve angažiranijeg SIN-a (Samostalnost i napredak).
Posljednji "angažman" spomenutog SIN-a može se ovih dana vidjeti po Zagrebu, gdje su spomenuti jumbo-plakatima još jednom pokazali svoje mišljenje o ulasku Hrvatske u Europsku uniju. Na plakatima je tako vijenac europskih zvjezdica dobio natpis čista pušiona, a domaći sir i vrhnje titulu cool. Kako ne bih pogrešno interpretirao stavove ove udruge, prenosim u cijelosti njihovu osnovnu programsku ideju:

SIN je liberalno-konzervativna stranka koja se zalaže za europske standarde, civilno društvo, pravnu državu i punu demokraciju, ali se protivi ulasku Hrvatske u punopravno članstvo Europske unije i NATO. To protivljenje nije motivirano ideološkim razlozima, ksenofobijom ili izolacionizmom, nego pragmatičnim motivima. SIN duboko vjeruje da Hrvatska raspolaže takvim resursima i potencijalima da se može uspješnije razvijati i ostvariti viši standard ako nije članica EU. Članstvu u NATO-u se protivi iz sigurnosno-političkih razloga, držeći da je to članstvo nespojivo s idejom Hrvatske u srcu Europe kao zemljom mira, sigurnosti, otvorenosti i prosperiteta.



Post je objavljen 04.03.2005. u 17:30 sati.