Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/slogauskoplje

Marketing

Održana Skupština HNK "Sloge"

Danas, 03. ožujka 2005. godine, sa početkom u 1830 sati u prostorijama srednje škole "Uskoplje" održana je redovita godišnja Skupština HNK "Sloge".
Po Statutu kluba Skupštinu čini 30 redovitih članova kluba, a kako je večeras nazočan 21 izaslanik Skupština je mogla pravovaljano odlučivati. No, kako su sjednice Skupštine javne zabrinjava činjenica da od 80 pozvanih predstavnika javnog i gospodarskog života u Uskoplju nije bilo gotovo nikog.
Za sjednicu je predložen slijedeći Dnevni red :

1. Izvješće Predsjednika Izvršnog odbora kluba o radu u 2004. godini.
2. Financijsko izvješće o jesenjem dijelu sezone 2004/2005.
3. Nastavak takmičenja u Drugoj ligi Federacije BiH, skupina Jug – osiguranje financijskih sredstava.
4. Dopuna članova Izvršnog odbora kluba.

Sjednicom je predsjedao Predsjednik Skupštine HNK "Sloga" gospodin Božo Perić.
Predsjednik Izvršnog odbora kluba gospodin Anto Zeko upoznao je članove Skupštine sa radom Izvršnog odbora u protekloj godini. Naglasio je probleme oko financiranja osnovnih potreba u klubu. Gospodin Zeko je naglasio da svi članovi Izvršnog odbora kluba rade isključivo volonterski, ali je posebno istako da niti jedan igrač ne dobiva nikakvu naknadu te da sami snose troškove dolaska na treninge, kupovanja kopački, te troškova prehrane i pića kada klub ide na gostovanja koja traju i po 10 do 12 sati. Klub trenutno ima samo jednu garnituru sportske opreme, nedostaju lopte za odigravanje prvenstvenih utakmica, a članovi Izvršnog odbora sami održavaju svlačionice, stadion i peru sportsku opremu. Pored ovih problema Predsjednik Izvršnog odbora je siguran da HNK "Sloga" može izboriti opstanak u ligi uz maksimalan rad kompletnog Izvršnog odbora i zalaganje igrača.
Tajnik kluba gospodin Zdenko Malinar je članove Skupštine informirao o financijskom poslovanju kluba u jesenjem dijelu sezone.
Donosimo pregled prihoda i rashoda u jesenjem dijelu sezone, za odigranih 15 utakmica.
PREGLED PRIHODA i RASHODA

PRIHODI

1. Općina Gornji Vakuf – Uskoplje 2100,00 KM
2. PPUP "Paloč" 1971,00 KM
3. Zarada od malonogometnog turnira 3810,00 KM
4. Ministarstvo prosvjete, kulture i sporta ŽSB 500,00 KM
5. "Podovi" d.o.o. 700,00 KM
6. "Jadro" d.o.o. 200,00 KM
7. Sunce osiguranje 100,00 KM
8. Automehaničar "Tomić" 400,00 KM
9. Udruga veterana i dragovoljaca 700,00 KM

RASHODI

1. Plaćanje službenih osoba (suci i delegati) 4632,00 KM
2. Troškovi prijevoza na gostovanja 1965,40 KM
3. Održavanje terena, svlačionica 523,90 KM
4. Obveze prema Nogometnom savezu 3000,00 KM
5. Ostali troškovi – provizija banke, piće za
službene osobe 331,90 KM
Pored toga HNK "Slogu" su pomogli Trgovine "Kvesići" i Mini market "Jaffa" donirajući sendviče za četiri utakmice, te Pekarna "Caro Can" za jednu gostujuću utakmicu. Prijevoznik "Vranicatrans" Uskoplje, sa kojim "Sloga" ima sklopljen ugovor o prijevozu svake polusezone donira jedan prijevoz za najdalje gostovanje.
Dosta skromno, priznat će te.
Najviše vremena na večerašnjoj Skupštini potrošeno je na prijedloge za nove načine financiranja. Nakon dugotrajne rasprave skupštinari su zadužili Izvršni odbor kluba da što žurnije upozna sve pravne osobe sa namjerom da putem trajnih naloga u poslovnim bankama, i potpisivanjem ugovora o donaciji osiguramo neophodna financijska sredstva za nastavak natjecanja. Prijedlog je bio da svi manji pravni subjekti, uglavnom ugostiteljski i trgovački objekti uplaćuju redovito mjesečno iznos od 20,00 do 30,00 KM, a veća poduzeća, po dogovoru iznose od 100,00 do 200,00 KM. Zamolbe će biti upućene i svim ostalim javnim institucijama da svi njihovi uposlenici izdvoje simboličan iznos od svojih zarada u visini od 1,00 do 5,00 KM mjesečno. Na taj način bi se, po procjenama Izvršnog odbora kluba, sakupilo dovoljno sredstava za nesmetan rad u klubu.
Smatramo da su ovo doista simbolični iznosi i da će Hrvati Uskoplja podržati opstanak HNK "Sloge" Mi i ovim putem apeliramo na sve dobronamjerne ljude da financijski pomognu.
Pored članova Izvršnog odbora HNK "Sloge" izabranih na Skupštini održanoj 30. 01. 2004. godine :
Anto Zeko – Predsjednik,
Zdenko Malinar – Tajnik,
Branko Pilić, član,
Borislav Posavac, član,
Ivan Radić, član
Ivan Barešić, član,
Zrinko Tokić, član,
Stipan Grubeša, član,
Ivica Tomić, član,
na današnjoj Skupštini izvršena je i dopuna članova Izvršnog odbora. Tako su gospoda Nikola Milić Zdravko Batinić, Marko Jozić i Anto Sičaja postali novi članovi Izvršnog odbora.
Predsjednik Izvršnog odbora gospodin Anto Zeko sazvao je sastanak Izvršnog odbora za sutra, petak, 04. 03. 2005. godine kako bi se što žurnije pristupilo realizaciji zaključaka sa ove Skupštine.





Post je objavljen 03.03.2005. u 22:55 sati.