Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/helix

Marketing

Pošto se po malo bavim i alternativom svake srijede u udruzi ZDRAV ŽIVOT postoji isekcija travara i jedan dobor travar i homeopatu Ivan Lesinger koji svake srijede održi predavanja pokušat ču vam prenesti dio predavanja. Počeo je ciklus predavanja o ženskim problemima.CISTE JAJNIKA imamo ciste a to su FOLOKULINSKE, LEUTINSKE i POLICISTIĆNI JAJNIK. Alopatska medicinom: u terapoji LIJEČENJE; kirurški zahvat- intervencija odstranjivanje jajnika i od lijekova klominfen citrat itd.....
NARODNA MEDICINA
LIJEČENJE: lijekovitim biljem tinkturama , dijetom, psihofizičkom relaksacijom.
LJEKOVITO BILJE:
BOROVICA,GOSPINA TRAVA, IVANJSKO CVIJEĆE, KOPRIVA, KAMILICA, KUPINA,KIČICA, METVICA, MATIČNJAK, NEVEN, PODBJEL, RANJENIK, STOLISNIK, SLJEZ BIJELI, TRPUTAC I VRBA.Čajne mješavinu od jednakih dijelova:ivanjsko cviječe, kopriva, kičica, metvica, stolisnik i vrba i uzmemo 1 jušnu žlicu koju prelijemo sa 2 dl vruče vode poklopimo i odstoji 15 minuta, procjedimo. PIjemo 3-4 šalice na dan, ovisno po potrebi.
ČAJNU MJEŠAVINU ZA ISPIRANJE-VAGINAKNI TUŠ.gospina trava, kopriva, kamilica, neven, kupina, stilisnik i slijez bijeli.Od te mjšavine koju smo napravili od jednakih dijelova uzmemo 3 jušne žlice koje prelijemo s 1/2litre vruče vode poklopimo da odstoji pola satai procjedimo. Pomoču irigatora ulijemo 2,5dl mlakog čajai držimo 1-10 minuta i ispustimo van. Vaginalni tuš radimo svaki drugi ili treči dani to u jutro i poslje podne s napomenom da razlika između dva ispiranja mora biti najmanje 4 sata
TINKTURE; Borovice uzima se 10-15 kapi 3 puta na dan sa malo vode ili čaja
DIJETA; U dijeti se preporuča izbjegavanje šečera, pečenja, masnoča,suho meso konzervekolače jaki začini a od mesa samo kuhano i to bijelo kao što je piletina, puretina,kunić, kao i bijela riba, te uzimati dosta raznih juha od povrća, salata, žitarica, sjemenki , kiselogmlijeka,kiselog kupusa.
PSIHOFIZIČKA RELAKSACIJA; meditacija,Taj-chi.šetnje, itd
HOMEOPATIJA
LIJEČENJE; homeopatskim lijekovima kao što su ; apis mellifica- APIS. C 30 do C 200uzimamo svakih 4 sata 3 puta na dan ( otekli jajnici, bol koja jako peče ili pekuča bol, osječaj stalnog bockanja); Arsenicum album-ARS. C30 do C 200 uzimamo svakih 4 sata 3 puta na dan (osječaj jake vreline i usijana bol sa jakim nemirom); Hamamelis-HAM C 30 uzima se svakih 4 sata (otečeni jajnici i bol koji se osjeti u cijelom donjem dijelu trbuha); FOLICULINUM- C 6 uzimamo 1 put na dan u trajanju od mnjsec dan. Po mogučnosti te tegobe riješiti konstitucijskim homeopatskim lijekom.

To bi bilo sve ima još ali mi je dojadilo tražiti slova po tipkovnici

Post je objavljen 03.03.2005. u 19:06 sati.