Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/seve

Marketing

Postoji li privatnost...

...javnih osoba? Zanimljiv članak vezan uz Sevine nedavne događaje i općenito uz svijet showbuissnesa...

Postoji li privatni život kod ljudi koji su medijski eksponirani, javne i poznate osobe? Mnogi od njih maksimalno se trude svoja četiri zida ostaviti isključivo svojima, ali velikom broju to ne uspijeva jer ih budno oko fotoaparata ili kamere neprestano prati. Veliki brat te gleda!

Naravno, nećemo skrivati da nas je na temu ovog članka potakla nedavna kompromitirajuća snimka svenacionalne i uzorite pop zvijezde Severine Vučković koja je, eto, radi nečije zlobe, znatiželje ili jednostavnom slučajnošću (ha-ha) dovedena u vrlo neugodan položaj. Vijest o intimnim snimkama poznate pjevačice odjeknula je zemljom poput bombe, još se eksplozivnije proširila, a kao posljedica svega javilo se padanje servera zbog pretjeranog downloadanja. Također, nismo mogli ne primijetiti da je postala glavna tema svakodnevnih razgovora – u kafiću, na poslu, na faksu, a dodatni dokaz nepobitnoj senzaciji je CNN koji je vijest prenio na svojim stranicama.

Ima li kraja?

Metaforički je u jednom članku rečeno da su opsesija i obožavanje poznatih osoba društvena retardacija koja je po našem mišljenju preplavila svijet, trajno mu oštetila mozak i zauvijek ga strpala u invalidska kolica. Senzacija kao tema i kao zanimljivost javlja se u romanima 19. stoljeća, a da ne spominjemo da pokreće radnje i zaplete mnogih velikih djela poput 'Ilijade' (otmica najljepše žene na svijetu), 'Romea i Julije' (samoubojstvo dvoje maloljetnika) ili 'Ane Karenjine' (preljub). Zato i ne čudi da je želja za senzacijom do danas prešla na novi nivo i zadobila drugačije razmjere.

Ako ste mislili da zvijezde svjetskih razmjera imaju pravo na privatni život, debelo ste se prevarili. Jedini način da se u današnjem svijetu izbjegnu paparazzi je ofarbati se u posve drugu boju, ošišati na kratko, nabiti prevelike sunčane naočale, ali ni onda niste sigurni. Novinari željni ekskluzivnih vijesti i fotografija vrebaju na svakom uglu, a čini se da su u stanju čučati par dana u grmlju. O njima bi se dala snimiti jako dobra komedija koja bi možda mogla konkurirati inspektoru Clouseau, tj. Peter Sellersu. Međutim, to je vijest koja podiže dnevne naklade, ruši servere na Internetu i izaziva komentare...

HTnet

Post je objavljen 08.06.2004. u 20:12 sati.