Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pegy

Marketing

Replika

Hihihi .... ili mala korekcija mog jučerašnjeg posta.

A pala mi je na pamet sasvim slučajno čitajući članak - «Veličina mozga nije povezana s inteligencijom». Iako se u članku uspoređuje mozak današnjeg čovjeka i Homo sapiensa, čiji ću sadržaj ovdje zanemariti, sam taj naslov meni baš i nije neko spektakularno otkriće, jer onda bi značilo da je netko s većom glavom pametniji od nekoga s manjom. Pa bi nekoga čak moglo navesti na to da su muškarci pametniji od žena. Možda i pokojeg blogera. :)) No, glava takvoga, kakve god veličine bila, ima mozak pileta. :)))

No, možda već slutite – ključna riječ je VELIČINA. Koja je bitna. Evo zašto.

Veličina mozga
... bitna je stvar, jer nije baš poželjno da je Ona «pametnija», što bi značilo da mu može čak i parirati. Poželjno je ipak da je On taj koji će biti Mudrac. Koji će biti jači kada je razum u pitanju. Jer Ona ima monopol na emocije i to joj je sasvim dovoljno.

Veličina bankovnog računa
... bez kojega je u današnje vrijeme sponzoruša praktički nemoguće egzistirati. Čak i ako nije riječ o sponzoruši, Ona voli debeli novčanik i sigurnost koju on pruža. Zahtjevni pokloni, skupe večere i krzno-odjeća ne mogu se realizirati bez tog bitnog faktora.

Veličina auta
... jer ipak je to prvo što Ona vidi i po tome stvara svoj konačni i definitivni sud, vrijedi li On ili ne vrijedi. I u čemu se skupa s njim može pokazivati. Osim toga, i On strašno voli upravljati s nečim tako velikim i moćnim. I pokazivati kolika je zapravo i njegova moć.

Veličina mišića
... jer svaka prava «ženka» ne može izdržati, a da odmah ne nasrne na nešto mužjački izrađeno od glave do pete. Izrađeno temeljitim svakodnevnim radom u fitness centru. Tome jednostavno ni jedna ne može odoljeti. Fizička snaga je nužnost, koja Ju gotovo paralizira i ostavlja bez daha.

Veličina Ega
... koji je zapravo Njegov status-simbol, ali i bolna točka, jer ta mu je veličina onakava kakva je i baš se ništa ne da napraviti (osim intervencije Glumičića, što je stvarno za one «opaljene» :))). Osim jednoga. Dodati pokoji ili podosta centimetara dok je stvar na priči. A kasnije ... :))))

Sve u svemu, moja priča od jučer ... da su žene opterećene svime i svačime stoji, kao i da za uzvrat traže nešto natrag. No, ako muškaci jesu nečim opterećeni, onda je to svakako – VELIČINA. A zauzvrat isto tako traže. Uvjeravanje da nama to nije bitno.

Ja znam da meni nije. Vama?

p.s. Kladim se da muški blogeri jako puno toga neće priznati. :)))


Post je objavljen 22.02.2005. u 19:15 sati.