Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/runaway

Marketing

Način da si otežate pisanje


Pretpostavljam da ste svi bili u prilici (barem bezbroj puta) plaćati račune ili, iz nekog razloga, davati svoj JMBG...Tada obično primjetite kako nadčovjek sa šaltera te brojeve tako brzo ukuca da (barem ja) redovito imam potrebu zamoliti ga da provjeri nije li negdje promašio barem jednog. Srećom je moja sumljičavost gotovo uvijek bespotrebna: takvi su, očito, za 2. rođendan umjesto plišanog mede - dobili tastaturu.

Tračke zavisti također mi je izazvala i nekolicina filmova, gdje je glavni lik, recimo, nekakav pisac ili kolumnist. Uvijek se pitam je li to samo prividno (kao što npr. sviraju klavire) ili «leteći prsti» zaista pripadaju dotičnom glumcu.

Kako god bilo, došla sam na ideju, djelomično iz praktičnih, a djelomično iz preseratorskih razloga, da se pozabavim daltilografijom. Skinuh nekoliko demo verzija za (pozor, slijedi hrvatski izraz!) strojopis i mogu se pohvaliti da zadnjih par dana nabadam po tipkovnici do iznemoglosti, trudeći se ne spuštati pogled od monitora.

Oči su mi crvene i vrti mi se u glavi, a čim negdje vidim neki natpis, neovisno o tome koliko se daleko nalazim od kompjutera, prsti mi automatski sami lete po zraku. Nažalost, osim određenih mentalnih oštećenja, još uvijek ne zapažam bitnije poboljšanje u svom tipkanju.

Ovaj post je pisan novo-naučenim načinom. I znate što? Traje cijelu vječnost!

PS. Ukoliko ste ipak nadobudni/imate višak vremena/morate učiti za ispite, a ne da vam se:

-> TypingMaster
-> MaxType LITETyping tutor
-> Kiran's Typing Tutor



Post je objavljen 21.02.2005. u 01:09 sati.