Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/u-sridu

Marketing

Ostavka izbornika Zlatka Dalića

Foto Internet

Ostavke i odlasci dolaze nakon neuspjeha i nezadovoljstva, a ne kad se ostvare veliki rezultati i kad je cijela nacija u transu. Slučaj ostavke našeg izbornika je specifičan iz više razloga.

Naime, nakon povijesnog uspjeha kojeg je izbornik Zlatko Dalić ostvario s generacijom koja je na vrhuncu svoje karijere, otvarati priču o njegovom odlasku iz reprezentacije je pomalo neprofesionalno od strane medijskih djelatnika, ali s druge strane, mediji imaju na temelju nečega povući to pitanje.

Zlatko Dalić je preuzeo ovu reprezentaciju prije pola godine, u onom teškom trenutku kada je plasman u Rusiju visio o tankoj niti. U svlačionici je napravio potpuni preokret, stvorivši veliko povjerenje i fantastičnu atmosferu. Reprezentativci nikad nisu bili tako bliski kao sada. U svakoj utakmici vidjeli smo tu srčanost i borbenost koju imaju samo Hrvati.

Hrvatska nikad nije bila bolja, nikad, a za sve je zaslužan samo jedan čovjek. Livanjac s prebivalištem u Varaždinu. Imajući na umu sve što se proteklih mjeseci dogodilo, postavlja se pitanje zašto onda Dalić odlazi ?

Dalić neće otići zbog rezultata, otići će jer ne želi svaki put kad je u kampu gledati preko svog ramena i provjeravati da li su mu leđa sigurna. Dosta je bilo Mamićevog maćehizma u HNS-u, vrijeme je da HNS samostalno odlučuje. Bez Mamića i njegovih jataka.

Iako je Zdravko Mamić u bijegu, iako više nije fizički prisutan, tu su njegov duh i njegovi jataci. To muči našeg heroja i ne daje mu onu potrebnu mirnoću u radu kako bi se ponovo ostvarili veliki rezultati. Bez te mirnoće, stimulansa, teško će naša reprezentacija ostati na pobjedničkoj stazi.

Vjerujem, kao i cijela nacija, u to da izbornik heroj neće okrenuti leđa i pozdraviti se. Taj događaj bi bio pogubniji za naš nogomet, nego li da nam reprezentaciju vodi dijete s ulice.

Odlaskom Dalića, našu reprezentaciju nema tko voditi. Nema trenera na svijetu koji se može prilagoditi našem mentalitetu, našem sustavu. Stoga, ekipa u HNS-u se mora držati svog posla u uredima i ne miješati se u rad izbornika Zlatka Dalića, nametajući svoje "igrače".

U suprotnom, Zlatko Dalić pakira kofere i odlazi.


Video NovaTV



Post je objavljen 22.07.2018. u 09:08 sati.