Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

VRIJEME NOGOMETNE SLAVE HRVATA



HRVATSKA – ARGENTINA 3:0

Na 21. Svjetskom nogometnom prvenstvu koje se održava u Rusiji , nogometna reprezentacija Hrvatske pobijedila je reprezentaciju Argentine, s kojom je u grupi D, s rezultatom 3:0.
Argentina je slovila kao jaka reprezentacija s kojom se samo uz mnogo sreće može igrati rezultatski bar nerješeno, a prije izgubiti nego utakmicu pobijediti. Agrentina je dva puta pobijedila na Svjetskom nogometnom prvenstvu i to 1978. godine i 1986., a trenutno ima igrača Lionila Messia kojeg smatraju najboljim igračem nogometa na svijetu.
Ali 21.lipnja hrvatski reprezentativni nogometaši koji profesionalno igraju nogomet u poznatim svjetskim klubovima glatko su pobijedili Argentinu s 3:0. Golove su realizirali Ante Rebić, Luka Modrić i Ivan Rakitić, sve u drugom poluvremenu utakmice. Nakon svakog hrvatskog postignutog gola, argentinski nogometaši izgledali su kao da se sami sebi čude što im se događa na nogometnom terenu. Nestala je njihova koncepcija igre, njihov izbornik Sampaoli hvatao se često za glavu i nije pronalazio nikakva riješenja za svoju momčad.




Više ništa nije kao prije, ni ime, ni reputacija, ni nogometna povjest koja obiluje uspjesima nogometne reprezentacije Argentine. Sve se brzo mijenja. U skladu je to s vremenom u kome svijet živi. Ovo je vrijeme slave nogometne reprezentacije Hrvatske, na zadovoljstvo svih hrvata koji u Hrvatskoj i u svijetu prate Svjetsko nogometno prvenstvo.
Utakmica je odigrana u ruskom gradu Nižnjem Novgorodu.





Grad Nižnji Novgorod administrativno je središte Nižnjenovgorodske oblasti. Grad je na ušću rijeke Oke u Volgu a ima oko 1.300.000 stanovnika prema podacima iz 2003. godine. Grad se u prošlom stoljeću zvao Gorki, po pjesniku Maksimu Gorkom koji je u njemu rođen. Željeznica grada Nižnji Novgoroda na trasi je Transsibirske željeznice.




.


Post je objavljen 22.06.2018. u 21:35 sati.