Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dvdmraclin

Marketing

Obilježeno 130 godina postojanja DVD-a Mraclin



U subotu 16. lipnja svečanim mimohodom i svečanom sjednicom DVD Mraclin je obilježio 130 godina postojanja. Mimohod koji je predvodila počasna straža VZGZ i puhački orkestar iz Petrovine potrajao je sat vremena, a vatrogasci su obišli cijelo selo jer gotovo da nema kuće koja nije dala vatrogasca. Sve sudionike mimohoda pozdravio je gradonačelnik g. Dražen Barišić te je mjesnim vatrogascima poželio još mnogo godina postojanja.
Nakon mimohoda povorka se uputila u Društveni dom gdje je održana svečana sjednica. Hrvatsku i vatrogasnu himnu izvela je Ženska skupina KUD-a Dučec, u pratnji Tamburaškog sastava KUD-a Dučec, a sjednicu je otvorio predsjednik DVD-a Antun Kos – Tona. Svima nazočnima obratili su se gradonačelnik Velike Gorice Barišić, predsjednik VZGZ Stjepan Ptiček, zapovjednik VZGVG Borislav Turan , predsjednik DVD Mladost Kaštel Sućurac Ljubo Musinov i dekan Velikogoričko-odranskog dekanata vlč. Đuro Sabolek. Publicist Đuro Gajdek, Stjepan Kos i Maja Mravec su nam predstavili monografiju o 130 godina DVD-a, autora Đure Gajdeka, a veliko hvala upućeno je Maji Mravec na trudu koji je uložila u izradi knjige. Nakon završetka sjednice u šatoru ispred Vatrogasnog doma zabavljala nas je grupa “Sjaj”.
Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali na organizaciji proslave: članovima DVD-a koji su danima pripremali i uređivali prostorije i okoliš oko vatrogasnog doma, “Anđelama” na pripremi gulaša, sponzorima na financijskoj pomoći, a posebno našim dijamantnim sponzorima Gradu Velika Gorica, PPS Galeković i Kova d.o.o.





Foto: V.Vinetić,Z.Hižar
Tekst: V.Vinetić

Post je objavljen 21.06.2018. u 16:37 sati.