Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mynetsoul

Marketing

HGK i Ekonomski institut su leglo zla

Leglo zla zbog kojeg će nestati Hrvatske i Hrvata nalazi se u Hrvatskoj gospodarskoj komori i Ekonomskom institutu u Zagrebu. Upravo iz tih legla zla proizlazi ideja o uvozu jeftine radne snage, zbog koje će se nastaviti egzodus Hrvata iz Hrvatske.

Naime, teoretičari iz HGK i Ekonomskog instituta zagovaraju uvoz radne snage. Pa tako gospodin iz Ekonomskog instituta za Jutarnji list kaže:

"Sklon sam povećati kvote uvoza radnika, bez obzira što sindikati kažu da imamo dovoljno nezaposlenih - da, ali ne onih koji su spremni raditi. Ako nema bližih država, možda možemo ponuditi veće plaće Bugarima"


Gospodin s Ekonomskog instituta ovime direktno utječe na funkcioniranje hrvatskog tržišta, odnosno putem jugokomunističkih metoda želi uništiti funkcioniranje ponude i potražnje. Naime, temeljno pravilo tržišne ekonomije je da kada je potražnja veća od ponude, cijene rastu i obratno, kada je ponuda veća od potražnje, cijene padaju. U smislu ponude i potražnje radne snage, riječ cijena odgovara riječi plaća. Dakle, u Hrvatskoj je konačno došlo do veće potražnje za radnom snagom, u odnosu na ponudu i prema tržišnoj zakonitosti trebalo je nužno doći do povećanja cijena rada, odnosno plaća. Da porastu plaće, iseljavanje bi se zaustavilo. Uvoziti radnu snagu u ovom trenutku znači zadržati plaće na istoj razini, odnosno smanjiti ih. To znači istovremeno povećati profit onih koji očigledno financiraju HGK i Ekonomski institut.

Povećanje kvota za uvoz radne snage u trenutku egzodusa Hrvata iz Domovine ravno je VELEIZDAJI i za to netko treba odgovarati!


Post je objavljen 17.06.2018. u 11:45 sati.