Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shzzadar

Marketing

ŠTO PRIJE OBNOVITI CRKVU SV. PETRA U MORPOLAČI KOJA JE SPOMENIK KULTURE

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
Podružnica Zadarske županije

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


ŠTO PRIJE OBNOVITI CRKVU SV. PETRA U MORPOLAČI KOJA JE SPOMENIK KULTURE


http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/poruka-vlastima-sto-prije-obnovite-crkvu-sv-petra-u-morpolaci-koja-je-spomenik-kulture-1178485/



Crkvu sv. Petra u Morpolači u općini Stankovci treba što prije obnoviti i oko crkve ograditi staro groblje. Crkva sv. Petra u Morpolači je pod zaštitom spomenika kulture RH. Ovako crkva i staro groblje koje nije ograđeno doima se zapušteno i devastirano. Crkva sv. Petra je ranoromanička građevina iz XII. stoljeća. Crkva Sv. Petar pripada župi Čista Velika, Grad Vodice, a ista se nalazi na području Općine Stankovci. U crkvi Sv. Petra svake godine je proslava Sv. Petra 29. lipnja. Ta stoljetna tradicija zajedničkog slavlja Sv. Petra susjednih župa sačuvana je i do danas.

Ministarstvo kulture, Konzervatorski odjel u Zadru mora što prije iznaći sredstva da se obnovi crkva sv. Petra i ogradi oko nje staro groblje. Čudno je da Ministarstvo kulture, Konzervatorski odjel u Zadru ne povlači bespovratana sredstva iz EU fondova za obnovu crkve Sv. Petra i starog groblja oko crkve. U Hrvatskoj i dalje postoji problem sa stručnim kadrovima na lokalnoj razini koji nisu u stanju pripremiti kvalitetne projekte, a koje općine i gradovi mogu prijavljivati na EU fondove. Za neke općine i gradove kao da ne postoje EU fondovi, jer nisu povukli niti jednu jedinu lipu iz njih.

Poslao:

1. Ministarstvu kulture RH


Zadar, 10. lipnja 2018. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
Podružnica Zadarske županije

Post je objavljen 10.06.2018. u 20:45 sati.