Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/radnaskela-ash-etugg

Marketing

‘vecer, Europo!

( napisano prije kojih 6-7 godina)

prosli i ratnicke dnevnike, i antu, i ribolovnu zonu.
ali kitu cemo ikakve pare dobiti od nje zabadava. ocemo, al koja to lova moze pokriti 25-godisnje kabadahijsko cerecenje drzave, cerecenje kakvo jedna svicarska ne bi podnijela.

kad se sjetim koji su nam znalci radili o glavi: gregoric, valentic, skegro, sarinic, matesa, racan...
ne znam da li ijedan od njih nema kakvu mrlju u CV-u (osim racana. taj se bojao svoje crvene proslosti kao vrag tajmana, pa je hoce-nece morao biti posten). i sa takvima smo prezivjeli jer smo fenomen. socolosko-drustveno-makro-mikroekonomski!

ja sam zadnjih 10 godina prosao sve faze: od zagrizenog eurofila, preko nesto umjerenijog fila, pa do zavrsne faze euroskeptika. nije bas zavrsna, jer me sad trenutno skoro pa boli kita. sto je, gledano onako ljudski, zapravo prilicno tuzno. a to kaj me Jedina Mi Domovina pod starost ostavila skoro pa na cjedilu, jebajga, dogadja se i najboljima. ali nadam se da ce nas europa barem nauciti da pljackati vlastitu drzavu, sto smo radili, i dopustali vlastodrscima da rade bez milosti vise od dva desetljeca, i nije bas neka uzorna i svijetla tradicija za ostaviti nasoj djeci u amanet. zato kad se Andja M. prijeti "bugarskim sindromom" ako se ne dozovemo pameti, treba poslusati staru americku konjusarku. zna treba kaj radi. grcku je skoro pa izvadila iz bankrota, a otvara u njemackoj 25000 novih radnih mjesta za sve...

a ak me lik u plavom na Plesu bude hebao u glavu zbog ono nesto bizuterije i rakije od datulja, mam bum na sred "medjunarodnih dolazaka" kleknuo na onaj kamen i opleo kao na Opatovini nakon hrvatska-njemacka 3:0 u francuskoj '98: "vo'im te 'rvackooooo...."


Post je objavljen 28.05.2018. u 07:24 sati.