Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Preobražaj

Mejkap čuda čini, i pravi je blagoslov ženskom dijelu čovječanstva.

Ak je već zakazala majka priroda kroz genetiku pa ima tehničkih problema pri vizualnoj prezentaciji, e pa brate ima načina da se preobratiš ko Kasijus Klej u muslimana. Prvo krema ko podloga, pa krema s tonerom, pa korektor za podočnjake, pa podpuder, pa nadpuder, pa puder u prahu, pa rumenilo, pa ukrašivači kapaka u vidu sjenila i tuša, pa maskara, pa ruž za usta koji drži odavde do vječnosti...i kad se pogledaš u ogledalo gleda te neko koga u životu nisi vidila. Žena ko s naslovnice Voguea. Pa se spegla kosa ( il uvojci il štajaznamšta za kratke frizure ) i neprepoznatljiva si sama sebi, a kamoli familiji il susjedima il onima koji te slučajno sretnu.
Pa recimo one koje su slobodne krenu u ratni pohod i čim se ukažu na nekom iventu eto k njima interesenata na biranje. Kud one okom, tu interesenti skokom; pićence, lagano neka večera, zujanje štokuda po koncertima il operi il narodnjačkim okupljanjima ( ovisno od toga šta preobražena ljepotica izvoljeva i preferira ) i onda lagano opuštanje uz relaksirajuću mjuzu u dostupnom stambenom prostoru.
Ali...da nije tog ali; treba dobro iskubicirat vrijeme pa uteć ko Pepeljuga prije neg se pokrov na licu počne gubit, a nedajbože osvanut ujutro uz interesenta. Jer ak se probudi, pa vidi umilno biće bez šminke il sa razmazanom šminkom, pa vrisne ko da mu je izvadilo džigericu za doniranje, sav van sebe i u šoku, jer pojma nema otkud taj Uruk - Hai kraj njega i kolko je moro popit da mitsko stvorenje uopće dopelja doma. Ak se tak nešta desi, valjda onda na njegovo vrištanje skulirano kažu - kad si ti zadnji put bio kod okuliste, pa ja sam ovakva od kad znam za sebe i moš bit sretan šta sam bacila oko na tebe; ili - ne zjači, prejaka je svjetlost kod tebe u stanu, spusti rolete pa ćeš vidit da je sve u najboljem redu. Zato je možda bolje da se raziđu ko ljudi dok još drži fasada, i nastojat da interesent nikad, al nikad ne dobije priliku onak komotno se pojavit u neprimjereno doba i ugledat neznanku koja liči na sve, samo ne na ženu koja mu je zapela za oko.

( Kad bolje razmislim, blažen je mejkap, al još je blaženije koristit ga minimalno; em ne šokiraš sebe jer se ne poznaš u ogledalu, em ne moraš trackat po sebi idućih stopedeset godina da ne bi interesent uteko glavom bez obzira misleć da je na snimanju Egzorcista ak te vidi neglamuroznu ).



( moguće je da to izgleda ovako )

Post je objavljen 27.05.2018. u 08:11 sati.