Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

ČOVJEKU SAM SPASIO ŽIVOT, I ON ME DO DANAS NE PRIZNAJE I NE POŠTUJE...



Plovio sam šest i pol sati s brodom; sa otoka Silbe u opću bolnicu u Zadrar. Pratio sam svog prijatelja Zdenka Radmanića tkz. "Ramzija", kojega sam upoznao na Jadranskom moru. Njega je u nogu nešto ubolo, i noga mu je buknula i naotekla... Samo da je Zdenko došao jedan dan - ili dva dana kasnije - rekao je doktor da bi mu morali osjeći nogu.

Taj dan sam proveo na brodu oko 13 sati, i natrag sam se morao vratiti na otok Silbu, ali vratio sam se bez Zdenka. Dugo sam razmišlao da li da napišem ovaj članak ili ne? Sad želim pokazati javnosti - kolikim sam ljudima u teškoj situaciji pomogao u životu, a jedan on njih je i Zdenko Radmanić.

Ljudi kojim nisam ništa ni kriv ni dužan - mene smatraju da ja nisam dio njihovog života, i da idem zbog svojih idelja mimo svijeta. Odrekli su me se mnogi da ništa ne znaju o meni... Zdenko več oko 30-tak godina radi u Njemačkoj, on radi na građevinarskom radovima. Inače Zdenko Radmanić je rodom iz Narte.

Od Zdenka Radmanića ja nisam nikada tražio bilo kakvu uslugu, niti sam smatraao da mi je on dužnik. Ono što me je zasmetalo kod Zdenka, je to, što on je sklon čašici, i više od pola života je "profućkao" u alkoholizmu. Niti se je oženio i nema djece, a na grbači mu je več 60 godina. Zapao je u "klimaks", i kad u zadnje dvije-tri godine unatrag mu se više penis i ne diže... Mislim da: On je promašio svoj život - jer više ne može imati potomke, i to mi je sam sve rekao...


Kad se Zdenko zna, nakon par mjeseci vratiti iz Njemačke, on sve redom po gostionicama časti, i plaća najvećim "šljamovima" piće, i troši svoj teško zarađeni novac na pijance... Iako je prošlo puno godina od 1977. godine, Zdenko nikada nije rekao: Stojkoviću ti si pravi prijatelj! I tko bi plovio s brodom 13 sati, i izgubio cijeli dan zbog mene.

Nije meni zbog jednih ćevapa - ali Zdenko Radmanić nikada mi ih nije platio u znak svoje pažnje prema meni... A to najbolje govori kakav je on to čovjek. Zato više nikada ne želim žrtvovati svoje vrijeme i novac zbog ovakvih "nezahvalnih" idiota, odnosno, nikakvih neljudi... Puno puta sam u šali znao reći Zdenku: da sam znao kakav si čovjeek s broda bi te bacio u more...


-----------------------------------------------
BRANKO STOJKOVIĆ
B j e l o v a r, 43000
0958148290 (Tel/mob.)
E-mail: brankostojkovic152@yahoo.com
Udruga "ŠTIT"
URED. Masarykova 8
H R V A T S K A
-----------------------------------------------------
Objavljeno: 23.05. 2018. godine
-----------------------------------------------------
http://stitonosa1958.blogger.ba
-----------------------------------------------------
http://crostojkovic1958.blog.hr
-----------------------------------------------------
Broj članaka: 4300.




Post je objavljen 23.05.2018. u 14:29 sati.