Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shadowofsoul

Marketing

SEDMI DAN



slika: digital art


Onog dana ću biti nazočna vjenčanju pakla i neba, nastupit će novo razdoblje ledenih komada srca koji se otkidaju u nepravilnoj gramatici izdisaja i otkrivaju misteriju crnog sna.

Godinu dana plovim tim morem izvan granica postojanja i bez ikakvog osvrta kroz mene pulsiraju druge plazme, zadržavam dah kao da neću više nikad disati, a zeleni led u očima nastao je iz krhke morske pjene i bio otopljen u 6 dana kao što je Stvoritelj stvarao Svije pa ga je sedmi dan ga stvorio i odmorio, sedmi dan – godina dana.

Je li ovo odmor prije novih bura, neoplemenjenih ljubavi, brojnih obećanja sudbine?

Kroz to mitsko kretanje kroz vrijeme i izvan vremena pripremljena sam na buđenje iz tog transa i spremna za ulazak u novo balzamirajuće razdoblje, ali ipak je besmisleno tlačiti sudbinu, jer ona nikad ne dolazi mlada... uvijek u poodmaklim godinama poput old lady koja iz spremišta života uzima ono pitko zlatno doba i uvijek je «in».

U šest dana mogu staviti svojih 6 godina bez ravnoteže i smisla... sedmi dan kao sedmi znamen vječno popularne – sudbine.


napisano 08.09.2005. u 12:08h | na portalu iskrica-weblog, a iz 1. zbirke
"SJENA DUŠE"
https://www.iskrica.com/weblogs/post.php?web=1461&log=66007

I 17.9.2009. objavljeno na portalu Magicus:
https://www.magicus.info/ostalo/poezija/sedmi-dan

https://blog.dnevnik.hr/shadowofsoul/2011/10/1629542687/sedmi-dan.html

Image and video hosting by TinyPic

http://www.digitalne-knjige.com/varga.php

https://blog.dnevnik.hr/zajednoprotivplagijata/

Image and video hosting by TinyPic

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem ISBN 978-953-7673-60-4 Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.

Image and video hosting by TinyPic


Post je objavljen 22.05.2018. u 15:17 sati.