Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigoljub

Marketing

Jadni mi s ovakvim HRT-om




Već se godinama pitam što HRT sprječava, osim inertnosti i ignorancije, da u dogovoru sa zagrebačkim HNK i npr. ZKM-om, snimi i prikaže u svom programu neke od njihovih novijih predstava, koje, zbog prirode teatarske umjetnosti i ograničenog broja izvedbi, nisu dostupne široj publici, osobito onoj izvan Zagreba.


Dramsko kazališno stvaralaštvo, bar po pisanju medija, čini se najsvježijim i najvitalnijim i najpotentnijim i najraznolikijim te najkvalitetnijim ogrankom hrv.umjetnosti uopće (u zadnjih par godina) i trebalo bi omogućiti da bar neke od tih predstava putem televizijskog medija budu dostupne najširoj publici.

Osim toga, kazališta se financiraju i iz državnog proračuna, dakle SREDSTVIMA SVIH GRAĐANA, a PREDSTAVE NISU DOSTUPNE SVIM GRAĐANIMA.

Kako i gdje da npr. Ličani ili Sinjani ili Pazinjani itd. pogledaju neku predstavu zagrebačkog HNK a u financiranju koje su posredno sudjelovali?


Osim toga, pitam se tko je taj pametnjaković koji je odlučio da 3.program HTV-a prestane s prenošenjem "Filozofskog teatra" iz zagrebačkog HNK (koji vodi Srećko Horvat), na kojem je jučer gostovala nobelovka Herta Mueller, a tv-prijenosa bilo nije?

I pitam se zašto taj kreten promptno nije dobio šuz u guz i zašto promptno nije bespovratno s HTV-a odletio na burzu rada?

Ali se pitam i zašto je to tzv.kulturnjačka javnost potpuno prešutjela, umjesto da su se digli na noge i usprotivili se i pokušali promijeniti tu odluku?

Čkome li tzv.kulturnjaci i tobožnji intelektualci kako bi sačuvali foteljice i sinekurice?

Jer se boje da ih zbog protesta ubuduće ne bi pozivali u emisije HTV-a?


Ili je zapravo stvar u tome da te takozvane intelektualce uopće ne zanima što ugledni gosti Filozofskog teatra govore i misle?

A kad smo već kod HTV-a, vjerojatno ste primjetili da oni masovno odlaze na ljetni godišnji odmor.

Npr. Branka Kamenski u prošlu srijedu je odjavila "Pola ure kulture" s porukom "to je bilo sve u ovoj sezoni" i s pozdravom "vidimo se najesen"!

Emisiju "Peti dan" urednica i voditeljica Gabrijela Perišić također je okončala najavom kako je sljedeća njihova emisija zadnja u ovoj sezoni.

Dakle, s krajem svibnja HRTovci već dižu sve četiri u zrak a gledateljstvu ostavljaju 4 mjeseca repriza, ali, dakako, bez smanjenja iznosa pretplate.

SRAMOTA!







Post je objavljen 28.05.2018. u 06:01 sati.