Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/zupnik

Marketing

EVO ŠTO IZBEZUMLJENI IVO GOLDSTEIN GOVORI O JASENOVCU A H. KLASIĆ O USTAŠKOJ VOJSCI

Napadajući predsjednicu Hrvatske Kolindu Grabar-Kitarović poradi njenog prijedloga da se imenuje međunarodna komisija o Jasenovcu,
evo što taj izbezumljeni i potpuno nevažni (ne)povjesničar kaže:

O Jasenovcu se istina manje-više zna, naravno, ako je želiš čuti, uključujući otprilike i broj žrtava. A nisam siguran da to predsjednica želi. Naime, zloguko djeluje njezina želja da se raspravlja o Jasenovcu nakon svibnja 1945.

Dakle kao tobožnji znanstvenik (ne)povjesničar, on tvrdi da se „o Jasenovcu istina manje - više zna...uključujući otprilike i broj žrtava“ (NL od 30. 04. 2018.).
Mislim da je posve na mjestu priupitati tog (ne)povjesničara, što to znači „manje-više“ i što znači „otprilike“?!

Također bih priupitao druga (ne)povjesničara Hrvoja Klasića, koji je nedavno ustvrdio da „ustaše nisu bile vojska“, a tko je onda partizane i tzv. antifašiste stjerao godinama u šume – po šumama i gorama?! Isto bi trebao znati da je Bleiburg i Križni putevi najveće stradanje Hrvata u povijesti, a to su stradanje prouzročili krvoločni partizani (većina njih regrutiranih pred kraj rata iz četničkih hordi) i tzv. antifašisti. Daleko više je ljudi poubijano i u tajne jame pobacano Hrvata nakon rata nego u ustaškom logoru Jasenovac.

Druže Klasiću,
tvoj omiljeli krvnik Tito svojevremeno je dao izjavu za nekadašnji Vijesnik u srijedu da se je "na slavonskom frontu borili oko 200 tisuća ustaša i da su bili dobri vojnici". Da si pravi povjesničar i da voliš Hrvatsku, to bi trebao znati.

Na dan sjećanja na Bleiburške žrtve,
dana 12. svibnja 2018., Franjo Jurčević, župnikPost je objavljen 12.05.2018. u 06:20 sati.