Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mecabg

Marketing

Susret…

Susret…
Možda se dogodilo meni, možda nekome drugome, ali moglo je i meni.
Ko zna…

Landaram jutros, gvirkam na sve strane, a u sebi ljuta što tu gomilu novca nosim na poštu za papiriće koje će mi tamo cepnuti i vratiti komadić za ladicu. Videla sam tako zgodne cipele u izlogu, možda nešto i ne platim od računa. Ne treba preterivati.
Struja, grijanje, kablovska, telefon… Trošio ne trošio, moraš im dati novac. Samo da se i ostali ne dosete tome, pa na ulazu u samoposluge traže da platiš mesečnu članarinu, u kafiću polog za kavicu, a u cvećari akotanciju na cveće koje kupuješ tokom godine…
Uzeše mi sve pare, odleteše moje cipeliše za drugi mesec, i još nije htela ni kusur da mi vrati. Nema kaže sitno.
Uf… puf… ne prilazite mi sa upaljenom šibicom (za mladje, to je ono drvce sa kojim se nekad palio plin i cigarete)
Dok ptičice cvrkuću, travica se zeleni (što ne napraviše stazu kroz park nego moram zaobilaziti), magnolija se pravi važna svojom lepotom, a neka šljiva neplanirano izrasla pa se rascvetala. Lepota, neću više da budem tužna, novac nije važan bar tako moraš reći da te ne proglase za materjalistu. Ljubav samo ljubav pevuckam u sebi (na glas ne smem misliće da sam postala hapla hu)
Tras bum!
Udari neko u moja kolica za snabdevanje, pa ih povuče. E, nećeš, kupila sam mleč i ikru za čorbu (jedino što jedem od rečnih riba). Vuče on, vučem ja. Nisam badava bila na selu celi tjedan i fiskulturisala. Odustade on od ikre, ali sad traži pare
-Daj novac, udariću te.
Odmah sam shvatila da je neki primitivac koji ne prati zakone i ne zna da je zabranjeno udariti ženskicu. Ranije dok nije bilo zakona, sigurno je moglo, ne znam. Traži on novac u mom novčaniku koji grčevitio držim.
-Traži, traži, ne mogu ni ja naći…
Tresnu onaj novčanik 10metara dalje, pogleda na vrat ne bi li mi otkinuo ogrlicu. Šipak, znam za jadac, nema zlata na meni, možda imam zlatno srce i osmeh, ali od toga se neće ovajditi.
Pobeže on, sakupi se narod, a meni došlo čisto neugodno.
Koji je to blam.
Sram me bilo.
Sve dadoh za račune, ni za poštenog lopova nije ostalo.



Post je objavljen 15.04.2018. u 07:29 sati.