Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shadowofsoul

Marketing

"S LJUBAVLJU ŽENAMA" - PJESMA KOJA JE PROČITANA ...

Te večeri, 15.3.2018. bila sam na pjesničkom događanju "S LJUBAVLJU ŽENAMA" o čemu sam već ovdje pisala.

Dobila sam lijepu Zahvalnicu za sudjelovanje u ovom pjesničkom događanju kao i knjigu koja je bila dar iznenađenja organizatora i jako sam se razveselila, ali u njoj nema moje pjesme što me jako rastužilo i umanjilo cijeli dojam te lijepe večeri.

Na žalost, nisam mogla ostati do kraja, morala sam brzo ići doma zbog suprugove bolesti, jer on ne može dugo biti sam kod kuće radi posoperativnog oporavka.

Grafički urednik me pozvao na odlasku, ispričao se što moja pjesma nije u Zborniku, da je greškom izostavljena, ali da će dati tiskati posebnu knjigu za mene i to mi dostaviti.

Prihvatila sam ispriku i otišla kući, ali u meni je ostao neki gorak trag nedorečenosti i tuge, a kasnije sam saznala, da je izostavljena pjesma još jedne autorice.

Nema veze, Zahvalnica je tu, knjiga je tu, nema pjesme unutra, ali pjesma je pročitana, poslana je 03.01.2018. putem e-mail-a organizatorici događaja.

Knjigu su spremali na brzinu, bilo je to lijepo iznenađenje za sve nas kad je organizatorica rekla, da je napravljen Zbornik, jako sam se razveselila, jer je to bila tajna i bilo mi je strašno drago što su to uspjeli učiniti.

Eto, kad dobijem taj obećani Zbornik gdje će biti umetnuta i moja pjesma, spremit ću ga na za to uobičajeno mjesto gdje stoje sve moje zbirke kao i zajedničke zbirke gdje sam sudjelovala sa mojim pjesmama.


Image and video hosting by TinyPic

ZAHVALNICA



KNJIGA



POPIS PJESNIKA ČIJE SU PJESME U ZBORNIKU RADOVA





Image and video hosting by TinyPic



slika: digital art

Pjesma koju sam pročitala na pjesničkom događaju:

MRTVA ZAVIST NEKE DRUGE ŽENE


Sjedim na Zemlji, milijarde godina starijoj od mene i sneno motrim sudbinu kako me mimoilazi, dok sa trga dopiru slabi zvuci ljudskog govora.

Uspavana mi je čista duša, ne dotiče je čak ni krivica nedozvane ljubavi, okrećem leđa suncu i gledam u tvoje bistre oči.

Naše oči ljuto su se ugrizle i ostavile trag na usnama, stisnula sam ruku bliže srcu, ti si me probudio tog zimskog jutra, dok mrtva zavist druge žene pokušava oduzeti čistoj duši vedar pogled, ali u bijelom snu se ipak događaju moja i tvoja ljubav zajedno.

Zaogrnuli smo se tom srećom i mojim imenom si obojio svoje dane, pred tobom sam zastala kao pod sjevernim suncem i utopila svoj zeleni pogled u tvoj.

Imam li to sjeverno sunce iznad sebe i pitam se, može li mrtva zavist neke druge žene oduzeti čistoj duši vedar pogled?



napisano 21.10.2005. u 7:18h | na portalu iskrica-weblog, a iz 1. zbirke "SJENA DUŠE"
https://www.iskrica.com/weblogs/post.php?web=1461&log=70816

Image and video hosting by TinyPic

http://www.digitalne-knjige.com/varga.php

https://blog.dnevnik.hr/zajednoprotivplagijata/

Image and video hosting by TinyPic

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem ISBN 978-953-7673-60-4 Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.

''Danas je dan sv. Josipa, zaručnika Marijinog i Isusovog hranitelja; rođen oko 90. pr. Kr., Betlehem, Izrael, preminuo 20. srpnja 18. Nazaret, Izrael;'' po njemu je moj ujak, mamin brat, dobio ime - Josip.

Image and video hosting by TinyPic
Josip, mamin brat, 19.3.1919. - umro: 1943., od njega sam naslijedila dar pisanja poezije

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic


Post je objavljen 19.03.2018. u 10:56 sati.