Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

ODRŽANA 128. REDOVNA IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA DVD-a SAMOBOR

SAMOBOR
Piše: Ivana Kokot

Ovogodišnja, 128. redovna izvještajna sjednica Skupštine Dobrovoljnog vatrogasnog društva Samobor održana je u subotu, 3. ožujka, u Hotelu Lavica, u nazočnosti predstavnika Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Samobora Krunoslava Znike, zapovjednika Vatrogasne zajednice Grada Samobora i JVP Grada Samobora Mladena Žitkovića te predstavnika ostalih dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Samobora i okolice. Osnovni cilj djelovanja DVD-a Samobor dobrovoljan je i humanitaran rad. Tako je u protekloj godini DVD Samobor bio inicijator, organizator i sudionik 206 raznih aktivnosti, bez prijevoza vode, a u kojima je sudjelovao 1683 član, s utrošenih 2907 sati rada. Protekle je godine Dobrovoljno vatrogasno društvo Samobor sudjelovalo u 22 vatrogasne intervencije, gradskim i međudruštvenim vatrogasnim vježbama, radnim akcijama i natjecanjima te je izvršilo 7 osiguranja u što ulaze i najveće samoborske manifestacije - Samoborski fašnik, Bitka kod Samobora 1441., Dan grada Samobora, Advent u Samoboru te organizirani doček Nove godine na glavnom samoborskom trgu.
Image and video hosting by TinyPic
Ono što je obilježilo 2017. godinu svakako je preseljenje Javne vatrogasne postrojbe Samobor u nove prostore čime su stvoreni uvjeti za garažiranje svih vozila te za neometano korištenje doma. Uređeni su prostori za svakodnevni rad, prostor za druženje te je postavljen video nadzor cijelog doma. Cilj za 2018. godinu je uređenje dvorane i skladišnog prostora na katu, a u planu je i uređenje dvorišta. Također, uspostavljena je suradnja s veleposlanstvom Republike Francuske u Hrvatskoj te je 24. listopada nevladina organizacija Republike Francuske PUI DVD-u Samobor donirala vozilo marke Renault. Riječ je o vozilu Renault Camiva, tipskom visokoprohodnom vatrogasnom vozilu namjenjenom gašenju požara otvorenih prostora. U smjeru vožnje i vožnji unatrag savladava nagib od 50%, bočni nagib savladava do 30%. Prohodnost kroz vodu je do dubine 80 cm a vertikalnu prepreku savladava do 50 cm. Moguće je gašenje s vozilom u kretanju a dio donacije bila je i obuka vozača za savladavanje teških terena. Obuka je vršena po francuskim standardima a prošlo ju je pet vozača DVD-a Samobor.
Image and video hosting by TinyPic
Na kraju sjednice članovima Društva dodijeljena su vatrogasna priznanja i spomenice. Zapovjednik VZ grada Samobora Mladen Žitković uručio je diplome za položen program spašavanja iz ruševina operativnim članovima Tomislavu Brkiću i Saši Štajnkleru te diplome za program Opasnosti od plamenih udara Damiru Dominu, Tomislavu Gregoriću i Saši Štajnkleru. Vatrogasne spomenice za 10 godina djelovanja u vatrogastvu dobile su Ivana Kokot i Nina Savić Cipek, a za 20 godina Ivan Dömötörffy i Ranko Oslaković. Zahvalnice Dobrovoljnog vatrogasnog društva Samobor uručio je zapovjednik Davor Domin članovima koji su se posebno istaknuli svojim radom u 2017. godini: Tomislavu Brkiću, Predragu Crnokraku, Dubravku Golubiću, Tomislavu Gregoriću, Boži Grguriću i tvrtci Samoborček d.o.o., Energo inspektu d.o.o., Mati Pajtaku, Dubravku Regoviću i Saši Štajnkleru.

Image and video hosting by TinyPic


Post je objavljen 05.03.2018. u 15:24 sati.