Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

ODRŽANA SKUPŠTINA DVD-A MAJUREC: Predsjednica Dijana Jandrašec" Započeli smo izgradnju novog spremišta"

MAJUREC

Dobrovoljno vatrogasno društvo Majurec održalo je u petak redovnu godišnju skupštinu. Skupštinu je otvorila predsjednica Društva Dijana Jandrašec i osvrnula se na aktivnosti u protekloj godini. -Obilježili smo 100 godina križa zajedno s Mjesnim odborom – kazala je predsjednica i napomenula kako su uz pomoć grada i župnika uredili kapelicu. – U maškarama smo skupljali sredstva za Dom, a jedan naš član sudjelovao je u traženju nestale osobe u Svetoj Heleni – rekla je Dijana Jandrašec i dodala kako su članice Društva skupljale financijska sredstva za obitelj iz Lemeša Križevačkog, čije je imanje stradalo u požaru. -Konačno smo dobili dozvolu za izgradnju spremišta i krenuli smo s radovima. Planiramo preseliti postojeću binu i napraviti novu, a proširili bi i dom i uredili interijer – zaključno je kazala Dijana Jandrašec.
Image and video hosting by TinyPic
Zamjenica zapovjednika Sanela Berend izvijestila je okupljene o operativnim aktivnostima Društva i napomenula kako DVD Majuec u članstvu ima 14 djece, mladeži 8, operativnih 4, izvršnih 90, pričuvnih 25 i 2 podupirajuća člana. Blagajnica Marija Škrlec rekla je kako je Društvo iz protekle godine prenijelo preko 39 tisuća kuna koje će koristiti za građevinske radove u ovoj godini. Ispred Nadzornog odbora obratio se Zlatko Jandrašec i izrazio nezadovoljstvo financijskim tretmanom prema DVD-u Majurec. – Dali smo zamolbu za dva ženska odijela i to nam se nije odobrilo – rekao je Zlatko Jandrašec Ivanu Mužiću. Prije pozdravnih riječi gostiju priznanja su primili Dijana Jandrašec, Sanela Berend, Josipa Ščetarić, Ivana Sokač, Renata Raić, Dragutin Petrić i Đuro Vragotuk, a spomenice Siniša Senić, Miroslav Hunjak, Goran Štefoić, Alen Ščrbak, Vladimir Sokač i Ivan Sokač.

Prigodnim riječima obratili su se predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Križevaca Ivan Mužić, dopredsjednik županijske Vatrogasne zajednice i zapovjednik JVP-a Križevci Ivan Matosović, izaslanik križevačkog gradonačelnika Mladen Tenodi i saborski zastupnik Branko Hrg. Ivan Mužić rekao je kako je navijao za uniforme. – Ja ne mogu odvojiti ni lipe, pa ne mogu odobriti ni odijela. Predsjedništvo je reklo da će u tom slučaju svi htjeti po dva odijela i tu neće biti kraja – kazao je Mužić i zahvalio aktualnoj gradskoj vlasti što nije smanjila sredstva namijenjena vatrogastvu. Ivan Matosović istaknuo je odličnu suradnju DVD-a i JVP-a. – Županijska zajednica dobro funkcionira, a svake godine se nešto dogodi, od poplava 2014. godine do migrantske krize 2015. godine. Prošle godine su bili veliki požari u priobalju i vatrogasci iz cijele Koprivničke županije pomagali su kolegama u priobalju – istaknuo je Matosović.
Image and video hosting by TinyPic
Mladen Tenodi ispričao je gradonačelnika Rajna i zamjenika Martinčevića koji zbog obveza nisu mogli sudjelovati na skupštini. -U ovom naselju vlada sloga, a ostvareni financijski rezultati koje imate su impresivni – istaknuo je Mladen Tenodi. Branko Hrg je rekao kako će se spremište napraviti i da navija da na red dođe i igralište. – Drago mi je da novo gradsko vodstvo preferira vatrogastvo. Grad Križevci je danas financijski stabilna lokalna samouprava, a novim Zakonom o financiranju lokalne samouprave Križevci će dobiti više oko 12 milijuna kuna – rekao je Hrg i dodao kako će podržavati gradsko vodstvo u takvom načinu rada. Na kraju skupštine zapovjednik DVD-a Majurec Đuro Ščetarić rekao je kako je ponosan na djecu zbog njihovih rezultata. – Na natjecanja moramo ići i moramo se uhodati s hidrantima. Napravili smo temelj za spremište i ove godine ćemo ga završiti – kazao je Ščetarić i izrazio nadu da će se ubuduće članovi DVD-a Majurec češće sastajati.…. prigorski.hr

Image and video hosting by TinyPic

Post je objavljen 24.02.2018. u 13:06 sati.