Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mcind

Marketing

Zima još traje

Nakon nekoliko skoro proljetnih dana ponovo je zahladilo uz padaline sa snijegom u višim predjelima i burom na moru i ljubitelji zimskih radosti opet mogu doći na svoje, a mjesec veljača i dalje opravdava nadimak prevrtača. Nije bilo puno prilika za jače pohode po planinama, neki su bili i otkazani zbog vremena.

U vrtu mi cvate ružmarin.



U obližnjoj šumi crveni plodovi oštrolisne veprine.


Na Učki novi snijeg.


Bilo je dosta zanimljivih događanja, uz razna karnevalska bilo je i sportskih, kao Carnival Snowboard Session 2018., natjecanje u bordanju na Gatu Karoline Riječke kraj mora, za koji je dovezeno oko 100 kubika snijega sa Platka i okolice.


Baba Zima je već na Karnevalu pokazivala znakove umora, ali se još ne da,


...makar su uvijek jaki zvončari dali sve od sebe kako bi je oslabili.


Na Platku, 15 km od mora, bit će još ovakvih slika.


Ulaz u kućicu GGS-a koji uvijek dežuraju na Platku je često ovakav.


Pogled iznutra.


Za zimogrižljive koji više vole ljeto jedna starija fotka iz Crikvenice.


Za užinu crna leća sa povrćem, bogata mineralima, folatima, vlaknima..., ovaj put za promjenu u tanjur dodano bučino i konopljino ulje.


Na fotkama za povećati: Na samotnijim dijelovima Učke i Ćićarije može se sresti medvjed, kako piše na ovoj info tabli na Poklonu nedaleko planinarskog doma i pansiona Učka, i kolaž sa prirodnim snjegovićima u okolici Platka gdje sam uz planinski dio Vinodola vidio najviše tragova medvjeda.


Zimi se možemo zabaviti i enigmatikom, ovo je moja križaljkica, štit 6x8 objavljena u reviji Kvizorama, br. 1350, pod pseudonimom Zinder, i uz susjednu od J. Nedića ovdje je povodom osnivanja zagonetačkog kluba Dragalić, čiji članovi imaju više radova u ovom broju Kvizorame. (Hvala Nedjeljko).











Post je objavljen 20.02.2018. u 19:00 sati.