Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/harambasa

Marketing

Dnevnik 4

Huraaaaa ! Moji su otišli van, a mene ostavili da "čuvam kuću" ..... pojma ja nemam što bi to trebalo značiti, ali mi se čini da ne smijem ništa uništavati ! Isto tako, nakon što me je jutros izvela, mama je otišla nekud van i rekla mi da čuvam tatu. Nisam znao što to trebam točno raditi, pa sam se popeo na krevet i sklupčao, dodirujući njuškicom tatin nos (da mi ne bi negdje pobjegao), ako zaspem. Inače, jučer sam upoznao super komada u parku - voli jurnjavu, "tuču", ali i blato ! No za razliku od nje, koja se nakon toga ne voli kupati, ja sam hitro otišao u tuš-kabinu; koji je to užitak !

Izdivljaš se, okupaš u mlakoj vodi, a nakon toga te mama i tata suše ručnikom.
Čista poezija ! I još tata tvrdi da sam ja čišći od većine hrvata, jer se redovno kupam !

Kad smo već kod toga, opet mi je žao mog tate, jer razmišlja o slijedećem: u brizi za zdravlje svojih građana, svako malo pokreću akciju o štetnosti pušenja. No, istovremeno uzimaju podebeli postotak od svake kutije cigareta, te poljoprivrednicima - uzgajivačima duhana isplaćuju poticaje. E sada - tata tako kaže - kad bi svi hrvati prestali pušiti, bili bi zdraviji, ali ne bi bilo nofci za koješta bitnog; liječnici bi imali manje posla, farmaceuti bi manje zarađivali, poljoprivrednici bi se morali prebaciti na uzgoj neke druge kulture (a tata kaže da ih ima mnogo - npr. kadulje, estragona i slično). Slušao sam tako tatu i nije mi bilo jasno ... sve dok tata nije rekao da bi mogli uzgajati indijsku konoplju (u zdravstvene svrhe), a ostalo bi dovoljno i da se svi "ošišaju", pa da zaborave te čudnovate puteve zakona, podzakona, izmjena i dopuna zakona, izmjena i dopuna zakona o izmjeni i dopuni zakona ..... što govori da ovi što ih sklapaju nemaju blage veze o materiji, nego "u trku" mijenjaju !

A malo bih se dotakao i teme koja me tišti: naime, mi psi pomažemo ljudima gdje god možemo: čuvamo im kuće, vodimo slijepe, vučemo sanjke, tragamo za zatrpanima kod potresa, lavina, tražimo drogu. No sa druge strane, ne smijemo se kupati u fontanama, u tramvaj možemo samo ako imamo brnjicu, u buseve nas ne puštaju, baš kao ni u taxije, a da ne pričam da ne smijemo u restorane, kina, kazališta, pa čak ni u crkve (iako smo božja stvorenja).
Malo sam se zanio s vremenom, izgleda da moji stižu, moram brzo prestati, leći se na trosjed i napraviti najneviniju facu ....








Upgrade;




Netko me je pitao kako sam dobio nadimak Harambaša?








Post je objavljen 19.02.2018. u 20:15 sati.