Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/iskonskipag

Marketing

IN MEMORIAM – SONJA KURILIĆ – RODIĆ 1961. – 2018.




U kasnim noćnim satima, 16.veljače 2018. preminula je moja draga prijateljica iz djetinjstva i kolegica Sonja Kurilić. Ta tužna vijest zatekla me u trenucima kada sam bio zaokupljen mislima o odlasku trojice dragih prijatelja unutar tri dana. Jedna smrt nikada ne dolazi sama.



Sonja Kurilić-Rodić se rodila u Pagu 12. lipnja 1961. godine, gdje je završila osnovnu i dva razreda srednje škole, dok je dva sljedeća razred srednje škole: "Centar usmjerenog obrazovanja za kadrove u zdravstvu "M.Lenac"" završila u Rijeci 1980. godine.

Prijateljstvo iz djetinjstva ostaje prijateljstvo za cijeli život. Premda se sa nekim prijateljima nisam vidio zadnjih desetak godina i više, čim se vidimo, krene priča puna emocija i sjećanja. Možeš u međuvremenu posjedovati bezbroj prijatelja, ali prijatelji iz djetinjstva, ostali su trajno zabilježena u mojem srcu. Takva je bila prijateljska veza mene i Sonje. Još iz vrtićkog doba, do okončanja našeg školovanja, ta veza nije nikada prekinuta.
Svako vrijeme nosi svoje ljepote i svoje teškoće. U našim čestim razgovorima dolazili smo do toga da je za nas naše djetinjstvo bilo najljepše u svom njegovom nesavršenstvu. Nismo živjeli na visokoj nozi ali smo imali itekako bogato djetinjstvo.
Nažalost bolest je učinila svoje. Trenutak u kojem sam izvješćen o smrti Sonje vratilo me pola stoljeća unazad, podsjetivši me na životni put koji je obilježio naše živote.



Po okončanju školovanja Sonja je ostala živjeti u Rijeci, stvorila svoju obitelj, sa suprugom Damirom dobila je kćer Rianu i na tim temeljima gradila svoj život. Bolest je učinila svoju priču i tu obiteljsku sreću naprasno prekinula.

Bolest nije sila,
Koja bi nekog izbacila iz života.
Zaista, ona je poziv
Da budemo u središtu našeg života.
(Emmanuel's Book III)

Bolest doživljavamo kao neumitnu sudbinu, dođe, nismo sigurni dali je možemo podnositi i u tom strahu ili ozdravite ili umrete.

Opraštajući se ovim postom s njenim životom, koji je bio i dinamičan i statičan, ispunjen iskrenošću i patnjom mogu zaključiti da je smrt Sonje Kurilić-Rodić, gubitak za njenu kćerku Rianu, supruga Damira, roditelje i sestru, te širu obitelj.
Ovim putem izražavam moje duboko saučešće svima koji žale za dragom Sonjom.
Nama prijateljima ostati će kao trajna uspomena na naše djetinjstvo, naše zajedništvo, naša druženja.



Počivaj u miru Božjem!



Post je objavljen 18.02.2018. u 19:25 sati.