Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

OČEKUJE SE INICIJATIVA UDRUGE MANJINSKIH DIONIČARA KONCERNA AGROKOR


RAMLJAKOV POSLOVNI PLAN PREDVIĐA PREBACIVANJE HRVATSKIH RESURSA U NIZOZEMSKU!

Kao što je i najavljeno, sjednica saborskog Odbora za gospodarstvo sa temom Agrokorova restrukturiranja održana je 15.veljače a prisustvovali su joj i ministrica gospodarstva dr. Martina Dalić i Ante Ramljak vladin povjerenik za restrukturiranje Agrokora.
Sjednica je sazvana kada je javnost saznala da svakoga tjedna 141 Ramljakov savjetnik u Agrokoru inkasira ukupno 250 000 kuna. Do sada su savjetnici zaradili već 500 milijuna kuna. U društvenoj sredini gdje je prosjećna neto plaća 6 tisuća kuna za radni mjesec, a minimalna plaća neto 2 750 kuna, koliko je osnovica za plaću u Konzumu, i koja kod radnika sa 20 godina radnoga staža ne prelazi 3700 kuna, to su astronomske svote koje se dijele iz fonda Agrokorova kapitala. Ramljak je prije objasnio da je visina honorara njegovih savjetnika recipročna težini zadatka restrukturiranja Agrokora. Povjerenik Ramljak sa savjetnicima i ministricom gospodarstva načinio je plan restrukturiranja koji je zapravo anti - plan, u kome dioničari snose gubitke svoga poslovanja s Agrokorom.
Taj je poslovni plan Marica Vidaković prokuristica tvornice Kraš pristojno podrapala prije mjesec dana kada je bio predstavljen i kada ga je vidjela i time pokazala što o njemu misli. Jer nije smisao proizvodnje poslovati s gubitkom, već sa dobitkom.
Povjerenik RAMLJAK predvidio je u svom poslovnom planu prijenost imovine jamaca na tzv. zrcalana društva.Ramljak je za dionice manjinskih dioničara rekao da ništa ne vrijede. Iz više razloga Manjinski dioničari napravili su ALTERNATIVNI NACRT PLANA NAGODBE VJEROVNIKA AGROKOR D.D. manjinskih dioničara koji je 9. 2. predstvila analitičarka Ekonomskog Instituta dr.sc. Mihaela Grubišić Šeba, jedna od recenzentica alternativnog rješenja plana nagodbe. Ključne razlike između plana restrukturiranja koji provodi Ante Ramljak i onog koji predlaže Udruga manjinskih dioničara je u tome da u ovom NACRTU PLANA NAGODBE resursi ostaju u Hrvatskoj te nema njihova prebacivanja imovine u Nizozemsku, kako to stoji u Ramljakovu Planu a napravljena je pravična distribucija vrijednosti zbog čega na gubitku nisu porezni obveznici RH, nema otpisa duga dobavljačima, a tvrtka može vraćati svoj novac. ( tekst 12.2. 2018. Agropolitika). Hoće li Manjiski dioničari nakon sastanka Ramljaka sa saborskim zastupnicima glatko prihvatiti Ramljakov plan restrukturiranja Agrokora? Vjerojatno neće, iako je Ramljak za svoj posao na Odboru zatražio produženje mandata za tri mjeseca - što Lex AGROKOR predviđa. U svakom slučaju Ramljak svoj posao tempira tako da maksimalno izvuče sve moguće financijske koristi. Pa njegova plaća neto za strukturiranje Agrokora kakvo je već predložio iznosi 73.000 kuna neto mjesečno!!! Za očekivati je mišljenje Marice Vidaković prokuristice tvornice KRAŠ s posebnim ovlastima kao i udruge Manjinskih dioničara koncerna Agrokor. Zato što gospođa Vidaković po poslovnoj logici predlaže postupke svojstvene trenutku i društvu u kome Hrvatska radnici i građani žive.


Prenosim nekoliko pozicija poslovnog ALTERNATIVNOG plana Manjinskih dioničara koji su sadržaj prezentacije od 9.2. koji je predstavila dr. Mihaela Grubišuć Šeba. U ALTERNATIVNOM planu se jasno vidi da se može poslovati pošteno, da dionice malih dioničara vrijede, a resursi ne moraju seliti iz Hrvatske.














Post je objavljen 16.02.2018. u 07:18 sati.