Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/teutinaljubav

Marketing

Riječki karneval


I ovaj je Karneval ostao za nama. Napokon.
Kažu da je ovaj karneval jedan od najvećih, najboljih, naj, naj, naj ... Ja smatram da je karneval došao do stadija u kome treba temeljite promjene. Kada čovjek godinama radi jedan te isti posao, kada mu taj posao postane rutina o kojoj netreba razmišljati, to je tako i gotovo, tada dolazi do stagnacije. Nove snage uvijek donose novu krv i nove ideje, a toga u rječkom karnevalu odavno nema.

Prošle sam godine kritizirao, ove sam godine jednako razočaran. Čitav taj cirkus sastoji se od dva odvojena dijela: sudionika i gledatelja. Izvođači čekaju satima na svoj red da bi prošli rutu i pokazali svoje predstave. Gledatelji stoje satima iza ograde čekajući da vide izvedbe. Možda nekoga može zadovoljiti da gleda to kazalište, no meni se sve već nakon prvih par grupa pretvara u dosadu. Zato rađe prošećem da vidim šarenilo iza Korza. Ali to je tek sat dva šetnje, svoje sam vidjeo i gotovo. Predstava koja me nikako nemože zagrijati i ispuniti zadovoljstvom doživljaja.
Zato ću kao i prošle godine ponoviti isti zaključak: Karneval bi trebao ujediniti izvođače i publiku u jedan veliki festival.

Fotografija je kao poezija. Najljepša je kada izlazi iz srca. Kada se piše tek da bi pjesma bila napisana, tada su to samo mrtva, naslagana slova i riječi. Isto je i sa fotografijom. Kada scena ne zagrije srce, fotka ostaje tek hladan svjedok viđenog. Vjerujem da ćete i vi ove fotke tako osjetiti. Fotke su primjerene onome što sam ja osjetio, dakle bez ljepote doživljaja.



Rijeka Carnival



Rijeka Carnival



Rijeka Carnival



Rijeka Carnival



Rijeka Carnival



Rijeka Carnival



Rijeka Carnival



Da sve ipak nije tako crno pobrinuo se organizator. Učinkovito su pokazali kako se riješiti gomila smeća oko kanti na Korzu. Jednostavno su sa Korza maknuli sve kante za otpad. Eto dobra ideja gradskim ocima kako riješiti problem komunalnog otpada. Treba samo povući sa ulica sve kontejnere za otpad. Time bi i svi mi bili na dobitku. Nebi trebali plačati odvoz. Živi bili pa vidili.

Rijeka Carnival



Ovako je to izgledalo s kanticama za otpad prošlih godina, a ja sam turističkoj zajednici predložio da postave veće kontejnere oslikane fotkama prijašnjih festivala i na taj ih način učine ukrasom. Ova je fotka bila na izloži posvećenoj jednom od bivših karnevala.

Druga strana karnevala






Post je objavljen 11.02.2018. u 19:56 sati.