Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shzzadar

Marketing

Srbija ne može postati članica EU dok ne plati ratnu odštetu

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Srbija ne može postati članica EU dok ne plati ratnu odštetu

http://www.makarska-post.com/index.php/shz-srbija-ne-moze-postati-clanica-eu-dok-ne-plati-ratnu-odstetu/

http://www.tjedno.hr/shz-bez-ratne-ostete-nedajmo-srbiji-u-eu/



Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ovih dana navodi da je iznenađen i zaprepašten izjavom hrvatskog premijera Andreja Plenkovića da Srbija treba platiti ratnu odštetu Hrvatskoj. Hrvatski premijer je u pravu jer je Domovinski rat je bio oslobodilački i obrambeni rat. Sam naziv ukazuje kako se Domovinski rat protiv Srba kao okupatora nije dogodio po socijalnoj osnovi na hrvatskom teritoriju. Nakon što su Srbi poraženi kao agresori - okupatori u Hrvatskoj državi, tendenciozno su pokušavali lagati da je to bio građanski rat, kako bi izbjegli platiti ratnu štetu. Dakle, kada se dogodi građanski rat u državi, jednom narodu, uzrok je u socijalnoj osnovi.
Nezaobilazno ini okupatori, naročito Srbi, destabilizirali su Hrvatsku i odgovorni su za stradanja Hrvata u zadnja dva rata.

Hrvatski premijer je u pravu što se tiče ratne odštete i predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker je u Europskom parlamentu kazao da EU više neće uvoziti neriješene sporove država iz regije koje su kandidatkinje za članstvo ili o tome već pregovaraju s Unijom. Dakle, Hrvatska je članica EU i Srbija ne može postati članica EU dok ne plati ratnu odštetu.


Zagreb -Zadar, 7. veljače 2018. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA


Post je objavljen 07.02.2018. u 21:47 sati.