Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shadowofsoul

Marketing

ZNAM DA TE IMAM U PREDGRAĐU SNOVA



slika: digital artist

Kao prozirno staklo pukla je misao u glavi i zaledila se, zatvorila sam oči, dok je sunce poput zlatnika probijalo tamu istoka, sjetila sam se nekih riječi obećanja pa zaustavih i drugu misao i vratih se prvoj, onoj zaleđenoj.

Za ovaj dan je dovoljna, ne trebam više takvih misli, dok je ova još duboko zaleđena u meni, nisam je niti otpustila, stalno joj se vraćam, kružim oko nje poput Mjeseca, imam svoju galaksiju u kojoj je ona centralna putanja oko koje se vrti sve.

Zapisat ću u pijesak tu misao, jer znam da će je ispred svih, a i ispred mene pomesti vjetar.

Je li možda zapisana u moj genetski kôd?

Ne, nije...stečena je, izmjerila sam težinu svega i osjećam kako je vrijeme, da pokopam tu zaleđenu misao i sve dijelove tijela naučim, da više nije dio mene.

Smisao svega je pjesma, neću ugasiti vatru preko njenog toka, već u suprotnom i kad se počne rasplamsavati, zalit ću je svojom suzom i otpiti led.

Vidim, sada mi je bitno ovo što je - sada, a ne ono što je bilo, jer sve što je bilo, to je mutan izvor otkud ne mogu dobiti ono što mi treba.

Imam ime za ovo sada – nove plave oči.


napisano 16.03.2007. 07:06:51h i 25.11.2009. objavljeno na portalu Magicus
https://www.magicus.info/ostalo/poezija/znam-da-te-imam-u-predgradju-snova

iz 1. zbirke "SJENA DUŠE"
Image and video hosting by TinyPic

http://www.digitalne-knjige.com/varga.php

http://zajednoprotivplagijata.blog.hr/

Image and video hosting by TinyPic

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem ISBN 978-953-7673-60-4 Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.
Image and video hosting by TinyPic


Post je objavljen 03.02.2018. u 16:23 sati.