Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Intermezzo

Imam, po nekima čudan običaj, zapisivati izreke – 'mudroslove' – poznatih i povijesnih osoba s kojima se i sam slažem. Dosta se toga vremenom nakupilo. Neki dan, u nemogućnosti da zbog bolova u koljenu izlazim sa boljom polovicom u šetnju, malo sam 'prošvrljao' mojim zapisima. Evo što je, između inih misli, 'hrčak' Semper contra zabilježio.

Najobičniji potez olovkom od trajnije je građe od svega što je u čovjeku mesnato.
(M. Krleža, „Dnevnik“)

Mene zanima rad prije svega, jer čovjek bez rada nije čovjek.
Jezik je jedina domovina!
(Arsen Dedić)

”Bezbožnička kletva za Boga može biti ugodnija od aleluje pobožnika“
(Martin Luther)

Mesija, sin Marije, prolazio pored grupe židova. Klevetali su ga. No, on je njih blagoslivljao. Njegovi se učenici začudiše: „Drugi te kleveću a ti njih blagoslivljaš?“
Isus uzvrati:
„Svaki čovjek može dijeliti samo ono što posjeduje.“
(Michael Asin et Palacios)

-Kada bi to bilo moguće, kao tko ili što biste se voljeli vratiti u drugom životu?
-Ne kao ljudsko biće. Jer sam sve više uvjeren da su ljudi rak zemlje.
(Vojo Šiljak, u upitniku tjednika Studio))

-„Ovršile“ ste , kako kažete, 78 godina. I sad tražite, važno vam je, da izrečete nešto o…
- Međašnom pitanju: odnos starosti, smrti, iluzije mladosti, eutanazije. Starost je razdoblje koje najviše ponižava u ljudskom životu. Oduzima silnu energiju, umnost, a proširuje prostor želja. A jedna od najsmrtonosnijih i najveći je povratak u besmrtnost mladosti. Želja koja grije, pazite kako izgledate, kakvu će te šminku staviti…to je usavršavanje besmisla, ali koje gura naprijed. Ja to zovem u jednoj knjizi „žileti za preživljavanje“. Starost je ružna neestetična … zar nije to od Boga krivopravda? Da sebe učini lijepoga, mladog zauvijek, a nas, kaziva, na svoju sliku i priliku…a mi iskrivljeni, siromašni, tužni. Boli vas cijelo tijelo, vičete noću „Bože uzmi me, uzmi me…“, a on vas ne uzima, njega se to ništa ne tiče. Ja sam za eutanaziju.
(iz intervjua s Branimirom Glumcem)

Svakom političaru koji se pojavljuje na ekranu mi glumci prepoznajemo što i tko je. Imate osjećaj da pola političara nije završilo osnovnu školu, a da su druga polovica neki zločesti ljudi.
(Žarko Potočnjak)

Ja više ne vjerujem ni u demokraciju. Demokracija u mojoj zemlji je to da je neobrazovana većina dala vlast nacionalistima, a isto tako je i u Hrvatskoj. Mi na ovim prostorima živimo u prošlosti koja nas užasno tlači i znam da će ovaj film izazvati mnoge polemike, jer i Bošnjaci i Hrvati i Srbi imaju svoje mišljenje o tim događajima.
(Danis Tanović)

O izborima:
Treba začepiti nos, te – glasati!
(Zvonimir Berković)


Post je objavljen 30.01.2018. u 11:08 sati.