Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ddddddddd

Marketing

Riba lopta s višnjama

Ako se ugojim, ugojim se u gornjem delu pa moje muške oštre ravne linije dobiju ovalni sočan renesanski oblik. Baš onakav obli i bledunjav kao na platnima mnogobrojnih slikara na siromašnim nagim ženama koje su milujući bose noge ležale po plahtama uz korpe voća okružene kestenastim i grimiznim bojama. Nije čudnovatost kod sisića što malo narastu, neobičnost je u samim bradavicama koje ako nisu nakostrešene onda su kao u žene nabrekle, veličine bar jednog krupnog palca.
Odmalena, u periodu zapažanja telesnih promena koje su išle tromo i nezainteresovano, naročito u nabreklom pubertetu kad je sve bogato bujalo, to mi je bilo čudnjikavo. Te ovako kad ih pogledam onako s visine i pomalo bezosećajno kao u činiju trešanja shvatam zašto je i ženama neprijatno da idu bez grudnjaka među svet. Kad nekad uđem u prostoriju imam osećaj da nisam sam, i da to nešto privlači pažnju.

Za građu krompir ništa mi ne deluje kao uobičajeno. Obično vidim noge i ruke koje su relativno iste, pa nemam baš predstavu kako to sve izgleda iz drugih uglova. Primetim višak kilograma na primer kad malo pešačim, a pod tim mislim na jednocifren broj koraka ili ako sedam u auto pa neartikulisano udišem kroz usta i kroz nos sav zajapuren i zadihan, možda i besno promrmljam psovku u brk.

To salce na stomaku i vratu mi se pojavilo od belog gumenastog hleba jer je i želudac poput balona može da se povećava koliko god poželi i jer non – stop kad nešto radim razmišljam o krevetu, kako ću da se sklupčam poput kifle jer ja volim da spavam bolesno dugo, i slavim tih par minuta praznine i tišine pred san kad razmišljam o nečemu kraj praznine.

I ta silna glorifikacija sporta, za moja razmišljanja to postaje sinonim očaja forsiranjem i polaganjem prevelike vere u sve to kao da je u najmanju ruku u toku lansiranje na Jupiter pa su nacije napete kao pred odlazak na veliku nuždu, a ne šutiranja lopte uz malo sreće, truda, talenta. Kažu čim se zemlja malo oporavi, sport prestane da bude primaran, pa i zlato nije bitno jer ga ima negde.
A sad pred dremku pojesti još malo hleba s majonezom, pa leći, pa ustati, pa jesti, pa leći, pa ustati... dok se ne zbunim.

Post je objavljen 29.01.2018. u 12:22 sati.