Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/usputne-biljeske

Marketing

Bloger Tigar u Varoškom lugu

Slobodnu siječanjsku nedjelju provedoh uglavnom na otvorenom sa svojim mlađim klincem i članovima Društva prijatelja prirode Ivanić-Grad. Odredište nam je bio Varoški lug, nevelika ravničarska šuma blizu mjesta Mostari.

Okupilo nas se dvadesetak ujutro u na imanju srdačne predsjednice DPP-a, odakle krećemo po nasipu uz rječicu Glogovnicu, paralelno uz spomenutu šumu. Nakon pola sata vesela formacija stupa na šumski put, da bi potom zašla dublje, pa nakon otprilike sat i pol hodanja, vrludajući među visokim hrastovim stablima, stigla do nadstrešnice u kojoj nas je čekala velika vatra. Tu se grijemo, pečemo kobasice i krijepimo uz obilje hrane. Nakon okrijepe krećemo natrag kroz močvarni dio, na kojem smo čak prisiljeni improvizirati jedan prijelaz. Na kraju iscrpljeni, ali zadovoljni dolazimo doma puni dojmova i planova za nove izlete i druženja.

Obično nakon ovakvih izleta u prirodu moj mali planinar, osmogodišnjak napiše par redaka o našim putešestijama, koje sprema u folder Izleti i putovanja. Ovaj put, uz njegovo dopuštenje objavljujem ih ovdje, bez uređivanja, onako kao ih je sam napisao. Svoju malu reportažu opremio je mojim fotografijama, kako biste stekli bolji uvid. Rekoh mu da kao bloger može za sebe izabrati nick. U nastavku o izletu u Varoški lug specijalno za Zlatne žbice piše Tigar:



VAROŠKI LUG

Danas sam bio s DPP u Varoškom lugu.

Tamo smo bili oko 5 sati a od tih 5 sati oduzeli smo oko 4 na hodanje.



Prelazili smo preko debla.



I preko jedno drvenog mosta koji smo napravili mi.



Hodali smo po nekakvom malom brdu.



Oštrili smo štapove pa pekli kobase na vatri.



Hodali smo po planinarskoj stazi među drveće.



Išli smo preko vode



Po putu sam se zezao s prijateljem.

Bilo je jako zabavno :)

Osjećao sam se živo.

Volite li vi izazove?

I KRAJ

Tigar


Post je objavljen 28.01.2018. u 19:45 sati.