Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ddddddddd

Marketing

Šminka

Stari železnički most podseća na nožno pomagalo, izdubljen šupljinama ali kroz svoju čeličnu konstrukciju uliva poverenje, te kad crveni voz prostruji kroz njega reka Sava deluje poput bačenog bisera u maslinovo ulje, a misli se rasipaju kroz okno stakla. Još neko vreme u ovoj funkciji ali zatim ovaj horizontalni Ajfelov toranj biće zatvoren i tek položen svojim šupljinama kao što je rupičasti šir miševima - znatiželjnim posetiocima.
Na sedištu pored devojka u džinsu lista kozmetički časopis na kojoj je uvećan biser i otvoren ružičasti ruž kao i puder u kuglicama svih boja. Devojka zahvati svoj dlan i krene nežno belim zglobom da trlja o papir u želji da zagreje površinu i da joj uzorak zamiriše putem trenja ispred nosa. Miriše zglob.
I kao da odjednom sve miriše na papir i kap parfema.

Vreme kao vreme, valjda meteorolozi stavljaju toplomer oblacima, gledaju sa strepnjom u promene kao kad deca obole od visokih prehlada i temperatura pa im majke stavljaju obloge. Nama ostalima vreme je promenjivo i tek ga ogledamo po boji očiju, garderobi. Tundra je jedna od onih reči kojih se često setim ovih dana.

Današnji razgovor za posao je prošao očajno, i pod tim ne mislim na ishod nego nisam bio ono što jesam ali ne mogu biti ono što jesam budući da je neophodno biti ljubazan, otvoren a kad sam iole otvoreniji izgubim se u vlastitoj potrebi da dam sve od sebe da ispunim dati zadatak, to bi moglo da podseti na crnu rupu koja sve guta pred sobom. I kad bih dobio posao, uistinu ne znam ko će ga dobitii. Izlazim iz prostorije čujem sebe kako izgovaram: Hvala Vam puno! Sramota me je tog puno. To nije potpuno nepravilan oblik ali nije ni najpravilniji kad postoji mnogo.
Došlo mi da se vratim, da objasnim, pa sam otišao kući i razmišljam puno.




Post je objavljen 23.01.2018. u 20:35 sati.