Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/usisac

Marketing

Grčka sladoled torta

1,5 l mlijeka
5 želatina
30 dkg šećera
1 l slatkog vrhnja
30 dkg mljevenih petit beurre (plazma keksi)
20 dkg prženih mljevenih lješnjaka
čokoladne mrvice

Od 1.5 l mlijeka odvoji 3 dcl u koje stavi želatine da nabubre, a ostatak mlijeka stavi prokuhati sa 30 dkg šećera. U vruću smjesu dodaj želatinu te smjesu ohladi. Za to vrijeme izmiksaj 1 l slatkog vrhnja i umješaj u smjesu pa podijeli na tri djela. Prvi dio ostavi bijeli, u drugi dio dodaj 30 dkg mljevenih plazma keksa, a u treći dio dodaj 20 dkg mljevenih lješnjaka. U dublju tepsiju ili kalup za tortu staviti alu foliju, posuti čokoladnim mrvicama te usuti prvi dio, staviti kratko u zamrzivač da se mase ne pomješaju, zatim staviti dio sa keksima, pa dio sa lješnjacima. Sve ostaviti u hladnjaku do sutra pa istresti na tacnu tako da bijeli dio bude gore.



Post je objavljen 21.01.2018. u 16:35 sati.