Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/panonija

Marketing

B.net - Tipičan hrvatski bezobrazluk

Gledam skijaške skokove od prve polovice devedesetih. Nekada sam baš pratio veći dio utrka, sad gledam Četiri skakaonice. Gledao sam ih na Eurosportu i to prije nego što su dobili hrvatsku redakciju. Danas je Štef Balog na HTV2 opet ratovao sa činjenicama, pa mu je tako promaknula scena kada su Freitaga strpali u hitnu, jer je jadničak ljosnul i raspal se u prvoj rundi.

Po prirodi ne volim promjene, takav sam čovjek. Što se mene tiče, ja bih najradije živio u svijetu u kakvom živi Sterling Archer u prvim sezonama toga ludo smiješnog crtića. Želje su jedno, realnost su drugo.

Jedna od stvari koje volim je analogna televizija. Kako smo 2011. prešli na DVB, tko živ, tko mrtav, analogna je ostala živa kroz kabelsku televiziju. Kod mene u kvartu tu infrastrukturu ima B.net. Klasični monopol. Kao i svi korisnici B.neta, poslovanje s tim ljudima je posebni doživljaj, jel' uvijek nešto ne radi. Internetsku televiziju neću, jer je još gora nego analogna, barem kod njih.

Vrhunac bezobrazluka je micanje Eurosporta 1/2 i Discoverya, bez ikakve obavijesti, jer pristojnost i činjenica da čak su se ugovorno obvezali da 30 dana prije promjena te obavijeste tim ljudima ništa ne znači. Sad će dokoni genijalci reći da što će mi televizija u život i to još analogna, a takvima poručujem da što će im tuš, auto i antibiotici, pa nek žive u skladu s prirodom na Zavižanu, a svoje pametovanje nek si ostave bivšoj ženi i mužu, te mami i tati.

Ovaj bezobrazluk tipičan za hrvatsko poslovanje je moguć zato jer znaju da regulatorna tijela im ništa neće napraviti, da nitko drugi neće provući infrastrukturu u kvartu i da u Hrvatskoj prava pojedinaca vrijede pišljiva boba. Hoćeš prava potrošača? Odseli se u Njemačku ili u Irsku. Boli šlapa i B.net i VIP čiji je vlasnik.

Moram kupiti novi mobitel, tisućgodišnji sam korisnik VIP-a, mislim da će zbog ovoga preći kod konkurencije, dosta više bezobrazluka.


Pero Panonski, po 876. put

P.S. Htio sam nešto pisati osobno, ali ovo me baš razljutilo.


Post je objavljen 04.01.2018. u 16:11 sati.