Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/ispodure

Marketing

Mirisi, okusi i željeNada je skupljala šareno poljsko cvijeće posvuda, prešala ga za duge zimske dane i posipala šljokicama svih boja, jer nije dovoljno šareno bilo kako bi ga se usudila prozvati srećom. S mirisima utkanim u dlanove što još čuvaju obrise lavande i nježnu notu ružmarina, zauvijek utkanih u epidermis, nježnim bakinim rukama.

Niz kaletu dok su do nje dopirali zvukovi klape, spontano okupljene ispod ure, Nada privije buket na grudi i obgrli ga zaštitnički dlanovima. Pored nje, jedna je starica na improviziranom štandu prodavala ušećerene arancine. Ona se probije kroz raspjevano mnoštvo i kupi od starice vrećicu arancina nevješto zavezanu srebrnom trakom, zagledana u urezane bore na njenom licu, umotanom u crni šudar sa sivim točkicama. Starica je pogleda toplim bademastim očima.

- Nek ti je blagoslovljena nova i sve nadolazeće, mila.

Nada iz svog buketa izvuče najljepši cvijet, sav posut šarenim šljokicama, pa ga pruži starici. Pokuša se dosjetiti nekih lijepih želja ali činilo joj se kako sve koje joj na um padoše, nisu dovoljno dobre.No starica kao da je razumjela, klimne glavom i uputi joj osmijeh kojeg pamti negdje tamo još od djetinjstva.Potom ispruži smežurani dlan i pomiluje je po licu.

-Kakvo to blago skrivaš u rukama? - upitao ju je, dok se probijala kroz raspjevano mnoštvo ispod ure.
-Sve mirise, okuse i želje još od djetinjstva- odgovori, iako je znala da neće razumjeti.

Svjetla reklama bojala su mokri asfalt. Imaginarni obrisi plovili su ulicom.U lokvici zaostaloj od posljednje kiše bliještao je natpis:

Sretna vam 2018.!


Post je objavljen 31.12.2017. u 01:35 sati.