Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shzzadar

Marketing

U SKLADU S TALENTIMA U ORKESTRU ZA OPĆE DOBRO

SVIM HRVATIMA U DIJASPORI I U HRVATSKOJ
ČESTITAMO BOŽIĆ I NOVO LITO. . .
ČOVJEK UZORNIM DJELOVANJEM DOŽIVI PROSVJETLJENJE – NOVOROĐENJE, . . . ZADOVOLJSTVO. . . !
Pokret za preporod hrvatskog duha i poticanje nataliteta u Hrvatskoj – Život

U SKLADU S TALENTIMA U ORKESTRU ZA OPĆE DOBRO

http://www.makarska-post.com/index.php/ilija-barjasic-u-skladu-s-talentima-u-orkestru-za-opce-dobro/



Kada ne koordinira glava, čovjek obično postane rob strasti, želja, materije ..., pa iz neznanja sam sebe obezglavi – po osobnoj volji proturječeći ustrojstvu duše, pravilima Života i darovanim talentima. Dakle, čovjek u ime svoje djeluje, pokazuje što zna, po sudbini se očituje što jest. A zlorabeći talente,egoistički djeluje protiv pravila Života, luciferski proturječi Ocu, pa umjesto zahvalnosti postane opomena. Čovjek je odgovoran po talentima, po sudbini ima mjesto i ulogu za uzorno - skladno djelovanje u vlastitoj zajednici. Suprotno, svojim tendencijama egoistički, inverzijom zakona Stvoritelja, čovjek se nezasluženo, strasno određuje po vlastitoj volji i željama, što čovjeka ili narod, obezglavi, pa se brišu sa Zemlje. To se dogodilo starim Grcima, Egipćanima, Rimljanima ..., oligarsi orgijajući obezglavljivali su narod, pa bi propadao, što se iz istih razloga događalo i događa i drugim narodima.

Strasti, želje posljedica su nereda, prepreka razvoju po spoznaji - što je opomena ... Jer pojedinac zaobilazeći načela Života, maskiran, ističući sebe opterećuje narod ... Zlorabeći talente, pod svojom bakljom, glumi i egoistički se izdiže iznad općeg dobra, naroda, pastiri umišljaju, dok lažu, kradu, orgijaju ..., a sve se vraća kao bumerang, kako siju ... Što kada čobani izgube – unište stado, narod ..., odgovorni su po dužnostima ..., ili kada umišljaju sebi da su i dalje pastiri i nakon što izgube ovce – opće dobro – narod ..., znači pastiri bez stada. Zbog toleriranja preko mjere postaju odgovorne i neodlučne ovce, jer i dalje slijede vođu ovcu kao koordinatora. Dakle, odgovorne su i ovce - podanici kada dozvole pojedincu čobanu da zlorabi talente pa u zajednici naginje luciferstvu ..., kada po očiglednom, stvara disharmoniju ...

Dakle, strastveno zaneseni, prepoznaje ih se po lažima, krađi dok urušavaju narodu dostojanstvo ..., takvi kao vladari po dužnostima sude sebi, a za opterećivanje općeg dobra moraju odgovarati.

Robovi strasti egoistički, po željama umišljaju, ne znaju da je Život dar što se slavi dok se žive pravila Života, kojem čovjek ne može suditi. Treba shvatiti da su talenti kovači spoznaje – sreće, za koje se zahvaljuje, a koji obvezuju za skladno djelovanje u orkestra zajednice. Kad se talenti lukavo koriste bez odgovornosti, oponaša se nerazumnu životinju, koja urušava sebe i koga može u svjetovnoj – goloj egzistenciji – osjetilnoj razini ..., a što je čovjeku prepreka da spozna da su načela iznad želja pojedinca.

Tako se opterećuju i Hrvati i od 1991. godine, pojedinci iz svjetovnih i duhovnih „elita“ ne poštuju načela u hrvatskoj zajednici. Ne shvaćaju da je nezavisna država Hrvatska dar i po milosti Stvoritelja, da ne shvaćaju i danas se potvrđuje i po posljedicama na hrvatskim prostorima, jer pastiri nisu u službi općeg dobra. Nisu svjesni da obezglavljuju hrvatski narod i urušavaju opće dobro. Znači, strastveni, zlorabeći talente svrha su sami sebi, dok urušavaju opće, štite se svojim zakonima pa ne odgovaraju za urušavanje općeg dobra ..., izostaje i zahvalnost.

Svi „mudraci“ znaju da je hrvatsko podneblje izrazito dobro, što je i dalje kušnja živjeti s poturicama koje treba kontrolirati koordinator – predsjednik, jer izobilje prirode izaziva uljeze i nezahvalne Hrvate. Navikli orgijati sa strastvenim okupatorima Hrvatske kroz povijest i dalje ustraju, ne žele se odviknuti, raznim prevarama grabe, stilom iz prošlih vremena, zlorabe talentirane koordinatore po dužnostima. Dakle, strastveni oslijepe po željama u neredu, neznanju i ..., Eto, preko kakvih se likova zamračuje bitno – opće ..., svojim zakonima kupuju oprane glave, dok „talentiraniju opoziciju“ obezglavljuju kao „koordinatori“.

Dakle, narod treba reagirati odlučno, kada se ispuni dovoljan razlog, radi općeg dobra. Predsjednici koji ne poštuju načela ne znaju što je opomena ..., i pored pravila života koja opominju kada se urušavaju uvjeti za zadovoljstvo ... Zato pojedinac s talentima kao egoist i više sebe osuđuje, jer ne živi iskonska načela koja opominju da ne postane žrtva - tragična opomena na Zemlji ..., Kada u zajednici nastane agonija - posljedica je ponašanja neurednih pojedinca ..., teret je koji urušava obitelji i narod ... Pojedincima, trovačima roda i poroda ..., nije mjerilo natalitet koji opominje u ime Života ..., kao pokazatelj zdravlja društva.

Dakle, opomena i uzrok urušavanja općeg dobra su pojedinci u Hrvatskoj, kao što su bili i u staroj Grčkoj i ...., koji sebe oplakuju nakon orgijanja, jer su zatečeni na spavanju. Služeći se, prozirno, nekim logikama i asocijacijama nesvjesno postvarenim, samo su im osobne koristi cilj, a ne i vrijednosti. Eto,kako se na Zemlji širi egoizam, koji zastupaju koordinatori bez talenata ili koji ih luciferski koriste ..., a da nisu svjesni da se zbog želja ne služe glavom.

Po volji i željama čovjek se propadajući i navikava da ograničeno - nečasno životari, uz to nije slobodan ..., jer sloboda je spoznata nužnost, ako nije tako onda je teret, nered, neznanje - prekida dah.


Zadar – Zagreb, prosinac 2017. godine

dr.sc. Ilija Barjašić
predsjednik Pokreta za preporod hrvatskog duha i poticanje nataliteta u Hrvatskoj Život
predstojnik HAZUD-a za poticanje nataliteta u Hrvatskoj



Post je objavljen 24.12.2017. u 12:46 sati.