Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/ljubavjejednostavnoljubav

Marketing

Ono što sam naučila


Kada vrijeme riječi rastavi na slova a vjetrovi života ih pomiješaju, saginjemo se i slovo po slovo u novu riječ slažemo. Svaka nova riječ je spoznaja.

*****
Nekada su i najbolje namjere popločane nerazumijevanjem i osuđivanjem. Bez dokaza, potkrijepljene nečijom maštom. Nekada je pružena ruka prijateljstva oštrica mača u ruci onoga kome je pružaš. Koristi se njime tako dugo dok te ne ozlijedi, dok te ne povrijedi, dok ne prokrvariš. Dok tvoja iskrenost za nagradu dobije zluradost, riječi prijateljstva okite licemjerjem. Kad dobrota koju daješ, vrati se kao bumerang, onda se pri svakoj sljedećoj saginješ. Probaš izbjeći ono što ne možeš.

Probajući se odmaknuti od stvarnosti i snova, nesvjesno bježiš od sebe. Da se to ne dogodi treba razmišljati racionalno, postojati misaono, ne zaboraviti na svoje jastvo i svoje poslanstvo . To je moguće jedino i samo onda, kada sebe i druge prihvatite baš onakvima kakvi jesmo ili jesu. Svjesnost različitosti je poticaj traženja odgovora.

Kada to možemo?
Kada naučimo da za naše stanje nije kriv netko drugi. Kad nađemo opravdanje i za tuđe propuste i pogreške. Kada naučimo da smo sami sebi, ne znajući, nanijeli najveću nepravdu, okrivljujući druge za njihove slabosti. Samo i onda kada u rečenom nećemo tražiti dvosmislenost, kada u pogledu nećemo tražiti neiskrenost, kada je ruka na prsima i kad ispod osjećate ritam srca i trag duše. Jedino i samo tada jesmo i postojimo.

Naučila sam da ne trebamo previše pitati. Slijedimo znakove, slušajmo intuiciju. Smijmo se i pjevajmo, veselimo se svakom udahu, svakom satu, svakom danu. Pronađimo ponovno ljepotu u svemu što nas okružuje, oslikanu ljepotom boja i mirom duše.
****
Nešto sam naučila, ono što nisam(još je puno toga).... naučiti moram.
Kako i na koji način, u knjizi života je zapisano.


Post je objavljen 20.12.2017. u 23:54 sati.