Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ggirry2

Marketing

Mirabeau: Laurine ljubavne vježbe

Knjiga kojoj je erotika jedina tema i svrha. Mnogi će ju svrstati i u pornografsku književnost. Ne zbog stila (arhaičan, nevješt, "pristojan" ali koji kroz priču gradira prema sve otvorenijem upravo onako kako pripovjedačica upoznaje i ulazi u taj svijet spolnosti), nego zbog događaja koje opisuje, detaljno i sočno, reklo bi se. Štos je u stvari u činjenici da je napisana još u 18. stoljeću i izaziva čuđenje, koliko se granica ćudoređa i definicija erotike, pomakla (ili nije) od tada. Ja sam u knjizi uživao, ne sramim se reći.


prva rečenica:
"Dalje od mene, glupe predrasude!"

posljednja rečenica:
"Očekuj me uskoro."

tipični citati:
"Međutim, jedne noći, kada nisam zaspala onako brzo kao što sam to inače činila, Isabelle, zavarana, vjerujući da čvrsto spavam, prepustila se čarima svoje, izgleda, uobičajene igre. Vidjela sam kako je ruku zavukla među noge polagano je krećući tamo-amo. Teško je disala, dahtala zapravo. Polagano je njihala zadnjicu, a onda se, u jednom trenutku, sva ukočila i s dugim uzdahom odjednom potpuno smirila. Ubrzo je zaspala. Iznenađena time što sam vidjela, ali isuviše naivna da bih to pravilno protumačila, ja sam, naprotiv, povjerovala da se s Isabellom nešto strašno dogodilo; međutim, kada sam je, sutradan ujutro, zatekla svježu i dobro raspoloženu, moj je nemir prestao, ali ne i znatiželja. Tako sam primijetila da Isabelle gotovo svake večeri izvodi istu igru, koju i dalje nisam uspjela shvatiti; ali ubrzo ću i to saznati."

"Bila sam nestrpljiva da ga što prije imam kraj sebe. Lucette ga je razodjenula, baš kao i, nešto ranije, mene. On me polegao u krevetu podmećući mi jastuk pod leđa. Napokon sam smjela uhvatiti u ruku posvećeni bodež koji će ubrzo izbrisati moje djevičanstvo. Dok sam ga čeznutljivo milovala, stajao je potpuno uspravljen i vitak, odavajući odlučnost s kojom će probosti ružu što ju je sam tako dugo uzgajao i pazio. Moja je mašta izgarala pod naletima stvarnosti; moja spiljica, vatrena kakva je već bila, progutala je halapljivo vitkoga kavalira kome sam ja sama otvorila put."

"Dok sam ti jednim prstom ušla u škuljjicu, drugi sam ti zavukla u guzu."

itd itd itd .....







Post je objavljen 14.12.2017. u 12:28 sati.