Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/crnasvjetlost

Marketing

Prvo pečenje kruha

Već dosta dugo razmišljam o tome da si počnem povremeno peći kruh kod kuće. I da se naučim peči kruh kod kuće. A i poticaj mi je bio jedan razgovor između nekih kolega na poslu, i koji je jedan od njih spomenuo da si njegova supruga i on peću kruh kod kuće. I tako sam bio dosta zaokupljen tom idejom, a i dosta me je mučilo to brašno koje imam kod kuće dosta viška. Pa sam se danas konačno odvažio i krenuo sam u avanturu da si pokušam ispeći neki kruh. I otišao si kupiti u trgovinu kvasac i kod kuće sam polako počeo da pripremam tu smjesu. Sve sam pokušao raditi prema savjetima recepata o pečenju kruha koje sam našao na mreži svih mreža. Kvasac sam pripremio kao i obično. I dosta se je dobro digao. Ali problem je nastao kada sam počeo miješati u njega brašno, vodu i sol. Sol sam izgleda pogodio dobru mjeru, ali sam pogriješio u doziranju brašna. Kojeg sam previše dodao, pa sam moro spašavati stvar. I na kraju je izgleda smjesa bila dovoljno dobra za pečenje. A onda je greška nastala u tome da sam kruh pekao predugo i na prevelikoj toplini. Ali na kraju je prema prvom kušanju ispao dosta dobro. Tako da mi slijedi da u idućim pokušajima pokušam ispraviti greške i usavršavati se u tome.

Ovo sa žučnim kamencem me je izgleda dosta upozorilo da sam imao dosta lošu prehranu. Pa mi je to jedan od poticaja da se trgnem oko tog učenja kuhanja. I promijene oko prehrane. I što ću morati si dati truda da si promijenim tu prehranu. A koliko ću imati uspjeha, vrijeme će pokazati. Pokušati ću što više iz prehrane izbaciti meso svinjetine, teletine i sličnog mesa. Ali meso peradi i ribe će ostati na mojem meniju. Samo ću morati promijeniti način pripreme. A i povrće isto drugačije pripremati, jer njega ću isto morati drugačije pripremati. Jer sam se zasitio ovakvih variva i slično.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost


Post je objavljen 09.12.2017. u 16:58 sati.