Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/kojotica

Marketing

Kuharski kopipejst, blogokuhinja + Bonus track (Vremeplov vol. 3)

Par dana unazad privukla me jedna slika na naslovnici.
I umjesto komentara...
(krasno...
izgleda ukusno...
ovo ću obavezno probati...)
Ja isprobala.
njamiZapravo je za sve kriva V i njeno "A što ćemo sutra kuhat?"
Nije lako kuharici (i barlerici) stalno izmišljati nešto novo.
Malo kopipejsta zato dobro dodje.

Osnovni recept možete naći kod tete Gurmi.
Jedino čemu nisam slijepo vjerovala je hladna voda pa sam je malo, ali samo malo zagrijala.
I uz mladi luk nasjeckala zelenih šparuga.
Posipala sa grubom soli i pred kraj pustila šaku naribanog sira da se preko svega rastopi.
Čak su se i mačke oblizivale.
Eto, osim gluposti i trzavica nadje se na blogu i pokoja korisna (i ukusna) ideja.

I što je najbolje od svega, kako medju sastojcima nema ni mlijeka ni jaja ni putra, danas ovo mogu iskoristiti u pružanju potpore našoj Čarapi u borbi protiv stričeka Eura koji se malo razigrao :)))))
No da se Čarapa zna i sama braniti može se vidjeti iz slijedećeg video dokaza koji je upravo stigao u našu blogokuhinju.

Personalize funny videos at Bombay TV by Graphéine - logotype


Kako vas sve, ajde dobro, ne sve, ali barem one koji kuhaju u kuhinji a ne na blogu, već godinama prati privatni detektiv u meni, tako sam prisvojila i recept za kekse Amaterkine mame, koje pečem pred Božić već zadnjih šest ili sedam godina.
Žena vjerojatno ni ne sanja da tamo netko na drugom kraju Evrope kopira njene keksiće. zuboSmjesu obično podijelim na nekoliko dijelova pa u dio dodajem aromu naranče, drugi dio obojim kakaom ili bojom za kolače (srca crveno a jelke zeleno).
Ove s narančom ukrasim čokoladom, u one čokoladne utisnem mendule; dio umočim u bijelu čokoladu ili posipam kokosom.
Varijacija na temu ima neograničeno.
Izgledaju na kraju nekako ovako (slika je od preklani, lani nisam slikala, valjda zato jer je svekrva bila u posjeti pa sam imala drugog neodgodivog posla, čitaj : bježanja što češće i što dalje od kuće i kuhinje :P)Prvi blogerski poučak priče : Prate vas i oni koji ne komentiraju pjeva
Drugi blogerski poučak priče : Sve su svekrve jednako zajebane, samo su neke zajebanije od drugih. bang
Treći blogerski poučak : Svaka blogerska svadja u pravilu završava ljigavljenjem zaraćenih strana uz korištenje umanjenica, padanju u zagrljaj, hvatanju u kolo i pjevanju "ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine, mogu samo da nas mrze oni što nas na top listi ne vide!"headbang

Personalize funny videos at Bombay TV by Graphéine - Agence de communication web


06.12.2016

O najprožvajanijem božićnom filmu

Dolazi Božić a sa njim i onaj mali prihopat Kevin koji je ostao sam kod kuće. Baš sam malo raszmišljala kako bi to izgledalo da su ga zaboravili doma u Njemačkoj. Pod a, starcima bi policija natovarila na vrat Jugendamt iliti službu za zaštitu maloljetnika. Pod b, sav onaj čopor djece najprije bi strpali u udomiteljske obitelji a roditelje bi osudili uvjetno na dvije godine zatvora zbog kršenja Aufsichtspflichta (obaveza roditelja da vodi računa o tome gdje i s kim mu se nalaze maloljetna djeca). Pod c, lopovi bi dobili 100 sati društveno korisnog rada, uvjetno dva mjeseca zatvora i trideset dnevnih primanja novčane kazne a sve zbog kojekakvih olakotnih okolnosti zvanih Kevin (u Njemačkoj jedan Kevin predstavlja jedinicu za glupost i asocijalnost jer je dotično ime bilo popularno devedesetih uglavnom medju populacijom o kojom snimaju tzv. real doku-e tipa Familie im Kurzschluss). Pod d, Kevina bi nafilali svim mogućim tabletama protiv hiperaktivnosti. Pod e, lopovi bi dobili pravo na odštetu zbog nanosenja težih tjelesnih ozljeda. Pod f, opcionalno, moguće je i da bi Kevin ostao siroče u slučaju da roditelji lete s pilotima Germanwingsa. Pod g, moguće je da bi uz žive roditelje morao u udomiteljsku obitelj ako roditelji lete s Lufthsansom ili putuju s Deutschhe Bahnom, što znači da će doći doma tri godine nakon sto Kevin postane punoljetan

06.12.2011

O zakonu održanja mase

jedem usranu salatu za gablec, koda sam faking kokoš.
svaki dan sve što moram obavit po gradu obavim pješke i napravim 40 km tjedno garant.
petkom plivam 1500 m. prsno.
seksam najmanje dvaput tjedno.
ne pijem pivo.
i tako nekoliko tjedana.
i još sam uvijek malo debelo govno. k tome nadrkano. jel to zato jer sam u euforiji zdravog života prestala pušit, ili se moram pomiriti sa tim da ću od sad, pa nadalje i u buduće biti debela, pa šta god radila? grr!
rofl


I love you and you love me
And that's the way it's got to be
I loved you from the start
'Cause Christmas ain't the time for breaking each other's heart
The Ramones : Marry X-mas

Post je objavljen 06.12.2017. u 21:22 sati.