Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/usputne-biljeske

Marketing

Pool




Bazen u Ivanić-Gradu. Izgrađen prije tridesetak godina, ali u njemu se nitko nikad nije kupao, osim žaba i drugih vodozemaca koji su nastanili baru koja se s godinama stvorila. Nisam uspio saznati pravi razlog nezavršenosti, možda neka greška prilikom projektiranja ili izvođenja radova, možda neka politička ili financijska zavrzlama. Sad više nije ni važno. Nedaleko od ovog radi se jedan manji u sklopu kompleksa specijalne bolnice Naftalan. Navodno će biti otvoren za građanstvo. Postoji još jedan neveliki u sklopu privatnog sportsko rekreacijskog centra. Uglavnom, Ivanić-Grad nema gradski bazen ili ima, ali nije za kupače.

Prije desetak godina skupina entuzijasta pokrenula je Pool film festival, manifestaciju koja se održavala, kako joj ime kaže, u tom bazenu i oko njega. Trebalo je prvo ispumpati ustajalu vodu i očisti višegodišnje naslage mulja. Priključio sam se skupini volontera koja je to radila. Desetke kanti punih svega i svačega smo izvukli. Našli smo čak i jedan bicikl. Kad je bazen uređen gledali smo zanimljive filmove i uživali u dobrim koncertima nakon njih. Trajalo je to par godina. Festival se još uvijek održava, ali mu je termin prebačen u jesen i obično bude loše vrijeme. Organizatori tad prebace projekcije i koncerte u kino i dvoranu. Zadnjih par godina nisam išao.

Ovo sam danas kliknuo dok sam hodao po nedavno izgrađenoj šetnici, koja prolazi nedaleko od tog našeg poola. Privukli su me ovi grafiti i natpis sa podu. To mi je novo, nastalo vjerojatno u zadnjih godinu-dvije, od kad nisam navraćao.





Post je objavljen 30.11.2017. u 19:54 sati.