Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shzzadar

Marketing

Dejan Jović oživljavao bi potrošenu ideju o Jugoslaviji

Dejan Jović oživljavao bi potrošenu ideju o Jugoslaviji

http://www.makarska-post.com/index.php/shz-dejan-jovic-ozivljavao-bi-potrosenu-ideju-o-jugoslaviji/



Bivši Josipovićev savjetnik Dejan Jović u svoj knjizi je naveo da je za odcjepljenje je bilo samo 11,5 posto Hrvata,a da se njih pitalo da oni ne bi rušili Jugoslaviju. Nakon što su Srbi poraženi kao agresori – okupatori u Hrvatskoj državi, tendenciozno lažu da je to bio građanski rat, a sve kako bi izbjegli platiti ratnu štetu. Domovinski rat je bio oslobodilački i obrambeni rat. Također, iz istog orkestra lažu da je za odcjepljenje bilo samo 11,5 posto Hrvata.

Predsjednik Republike Hrvatske dr. Franjo Tuđman u svezi s pregovorima o razrješenju državne krize u SFRJ, a radi utvrđenja i ostvarenja volje hrvatskog naroda i svih građana Republike Hrvatske, temeljem članka 98. i 87. Ustava Republike Hrvatske i članka 3. Zakona o referendumu, donio je odluku o raspisu referenduma, 25. travnja 1991. godine, a na referendumu održanom 19. svibnja 1991. godine 93,24% ukupnog broja birača odlučilo je da Republika Hrvatska ne ostaje u Jugoslaviji kao jedinstvenoj saveznoj državi (Narodne novine br.24, od 27.05.1991).

Jović i slični rušili bi Hrvatsku državu, lažući da je za odcjepljenje bilo samo 11,5 posto Hrvata, u kombinaciji oživljavali bi potrošenu ideju o Jugoslaviji.


Zagreb – Zadar, 28. studenog 2017. godine

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA


Post je objavljen 29.11.2017. u 10:27 sati.