Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

IZ ARHIVE POKRETA ŠTIT IZ BJELOVARA - DA SE MALO PRISJETIMO (8)



NEKI U MIROVINU, NEKI U BEZNAĐE

Ured državne uprave u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji ima 30 radnika viška. Većina njih stekla je uvjete za mirovinu, tvrdi predsjednica Ureda Branka Saks, pa neće ostati na ulici. Troje djelatnika dobiva otkaz jer nemaju uvjete za mirovinu…

Jedna djelatnica, Jadranka Basara, nam je donijela papire. Ona ima 14 godina radnog staža. Majka je dvoje djece. Mladi sin (22 godine) završio je Ugostiteljsku školu i nezaposlen je, a stariji (25 godina) je retardirana osoba.

Prima 285 kuna pomoci. Budući da ne znaju što će, Jadranka i njezin suprug Jaroslav obratili su se za pomoć županu Damiru Bajsu, a s njima je bio predsjednik Udruge » Štit « Branko Stojković.

Bajs ih je saslušao, ali je naglasio da to nije u njegovoj ingerenciji jer gospođa nije bila njegov zaposlenik. Predložio je da razgovaraju s gradonačelnikom Grubišnog Polja. I Branka Saks je najavila razgovor sa Zlatkom Maderuhom, gradonačelnikom Grubišnog Polja.

Jadranka Basara je samo jedna priča. Vlada RH je odredila da treba smanjiti broj zaposlenika. Namještenici koji su postali viškom radit će do kraja svibnja, u lipnju koriste godišnje odmore, a nakon toga njihov radni odnos prestaje. Dobit će otpremninu koja im po zakonu pripada, oni koji imaju uvjete idu u mirovinu, a oni koji nemaju idu u beznađe, kako je rekla Jadranka Basara.

List "Bjelovarac"; 09. svibanj 2002.


Post je objavljen 29.11.2017. u 08:29 sati.