Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

IZ ARHIVE POKRETA ŠTIT IZ BJELOVARA - DA SE MALO PRISJETIMO (3)




Država bi trebala zaštititi štediše

Bjelovarska udruga » Štit « održala konferenciju za novinare ispred zgrade varaždinskog pravosuđa.

U Hrvatskoj ima 70 tisuća prevarenih štediša i ako je država sanirala razna poduzeća i banke, mora naći rešenje i za oštećene štediše štedni-kreditnih zadruga. Predlažemo zato da štediše hitno potpišu peticiju s iznosom kojeg potražuju od štedionica, a mi ćemo je uputiti na državnu razinu, između ostalih Vladi i ministru pravosuđa Stjepanu Ivaniševiću. Peticijom želimo potaknuti i sudstvo i policiju da budu učinkovitiji i krenu rješavati probleme štedionica - rekao je u četvrtak, 19. travnja, na konferenciji za novinare predsjednik Udruge građana za ostvarenje i praćenje građanskih prava » Štit « Branko Stojković.

U Udruzi smatraju da država nema kontrolu nad novcem ni nad bankama te se novac svugdje okreće i da se iza štedionica » krije kriminal «. Ističu i da bi država trebala štititi građane i njihova prava, što bi trebali činiti i zakoni, no oni su manjkavi.

Godinama u Saboru nitko nije zatražio da se zakon dopuni štedionicama, i to tako da njihov rad kontrolira Hrvatska narodna banka. Štednju u štedionicama trebala bi osiguravati društva, koja će stajati iza uloženog novca - kazao je Stojković.

U » Štitu « smatraju i da bi sudovi trebali biti korektori te da ne bi smjelo biti dogovora između odvjetnika i sudaca. Ističu i da sud mora doći do promjene, jer se svaka parnica zavlači, a neriješeni problemi na sudovima izazvali su lančanu krizu u cijeloj zemlji. Primjetili su i da sudovi ne žele surađivati s policijom, kao ni policija sa sudovima, što, smatraju, samo šteti građanima.

Stojković je kazao da predsjednik Odbora vjerovnika » Cekina « Josip Kahlina nije oštečenim štedišama ponudio nikakvo rješenje, da manipulira braćom Gušter, te da je posljednji skup » Cekinovih « štediša bio predizborni skup HKDU-a i prikupljanje političkih bodova.

M.Z. ( "Varaždinske vijesti" 25.04.2001. broj: 2937. )


Post je objavljen 29.11.2017. u 07:50 sati.