Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kurac

Marketing

Ne znam ništa ali znam da su me moji učili četiri stvari: ne pokazivati prstom u nešto ili nekoga, da se ne okrećem ako nije nužno, ako prelazim ulicu da pogledam prvo levo pa desno, i ako idem ulicom da koračam približno sličnim raskorakom da onaj iza ne bi mene zgazio a da njega ne bi onaj iza njega. Te valjda kad na nekoga zgazim imam grimasu kao da sam stao na bombu, pa prevrnem očima, i to bude poražavajuće jer to dosta govori o njima i koliko zapravo misle o drugima dok hrle ka cilju.
I tako juče išao svojim poslom u bolnicu i svi idemo nekom melodijom poput nota na papiru, i znate već, neko je iznenada u pešačkom saobraćaju naglo usporio i zamalo ne padoh na tu osobu koja je opet bila iziritirana što je izgažena.
Iako sam bio umoran valjda sam hteo da pokažem da se vuče kao crv pa sam ubacio sebe u četvrtu brzinu (što je za mene početnika vau, al' mi jurimo sigurno 200 na sat) da joj pokažem da nije normalna.... i baš kad sam se udaljio i od mene ostade samo magloviti obris, tad osetih blagi umor ali htedoh da izdržim do krajnje tačke a tempo beše sve brži kao da sam kakva gumena zmija.
I tako sam naizgled bezbrižno a zapravo zamišljeno i misaono zamršeno prolazio i onda sam uvideo dete ometeno u razvoju kako preskače ulične kocke pevajući ili makar podsećajući glasom na pesmu, a okolina onako se distancirala i pomalo anksiozno gledajući u sve to, osmatrajući zastade.....kao da smo u najmanju ruku kaljevska porodica jer samo smo ono, i još neko i ja prolazili... jer kao neobično je i pomalo opasno.
Beše mi malo neprijatno ali ubrzo se privikosmo i tako smo išli nas troje kao pačići u bajci „Ružno pače“.

I tad pomislih jeste da se bojim raznoraznih stvari ali ako me ikad bude uplašio bilo ko ometen u razvoju ili ako se budem zabrinuo da ću izgubiti život ako neko prođe pored mene ko nije istovetan meni ili ako se budem osećao išta bezopasnije ili ako budem to sve mislio tako tajno a opet vidno stajao sa strane i čekao da život ponovo krene - e tad ću stvarno da se ubijem i da okončam sve

Post je objavljen 21.11.2017. u 21:44 sati.