Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shadowofsoul

Marketing

KLJUČ ŽIVOTA



slika: digital artist

Uzela sam jedan mali ključ iz ladice noćnog ormarića, kad sam otvorila dlan, vidjeh predmet – malen, kubističkog izgleda, bez reljefnog otiska, a otisak na dlanu razbio je čaroliju trenutka i vidjeh sebe, sa voljom da ti predam ovaj ključ iz ladice noćnog ormarića.

A što da radim?

Zauzela sam se za hladna jutra, tamnoplavo nebo i Mjesec na horizontu, što dalje od mene i pitam se, čuje li me ona zvijezda?

Naravno, jer bez dodira je dodirujem, bez pogleda je vidim, bez daha je dišem, uzburkane duše i uznemirena sjećanjima, sve ima daleki okus prošlosti, te mrtve tvari mog života i jasno vidim jasnu sliku, ali kad zatvorim dlan, ne osjećam onaj mali predmet iz ladice noćnog ormarića.

Taj ključ života ostavlja isprekidane linije na mom dlanu i pokazuje mi ostatak puta kojeg prolazim, jer knjiga mog života više nije ''bijela sva'' i'' zlatan rub mladosti'' više je ne ''kruni'', ''ali jednog dana'' – ''kad se'' knjiga ''napuni'' – ''za naslov, hoće li me biti strah?''


(rečenica u navodnicima je prerada jednog davnog stiha iz spomenara: ''života knjiga ti je bijela sva, tek zlatan rub mladosti je kruni, ali jednog dana kad se napuni, za naslov - hoće li te biti strah?")

napisano 06.12.2007. u 18:00h | na portalu iskrica weblog, a iz 1. zbirke
"SJENA DUŠE"


https://www.iskrica.com/weblogs/post.php?web=1461&log=211351

Image and video hosting by TinyPic

http://www.digitalne-knjige.com/varga.php
https://blog.dnevnik.hr/zajednoprotivplagijata/

Image and video hosting by TinyPic

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem ISBN 978-953-7673-60-4 Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.

Image and video hosting by TinyPic


Post je objavljen 21.11.2017. u 20:15 sati.