Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/carobninaputak

Marketing

IZMJENA ULOGA - DODIR - PREKO NOĆI - Agresije i odnos




Izmjena uloga


Ako ni tvoja, a ni agresija tvoga partnera, nije odveć velika, izmjena uloga može jako pomoći.

Pri toj vježbi sjednite jedan nasuprot drugomu i neka svaki igra ulogu onoga drugoga. Ako se na primjer uvijek iznova ljutiš što tvoj partner ne samo da ostavlja otvorenu tubu s pastom za zube nego se još podruguje kada to spomeneš, tada odigraj tu situaciju. Samo što si sada ti svoj partner, a on je ti.

Ta igra ima veliku prednost da svatko neposredno doživljava kako ga onaj drugi vidi, a pri tome može iskusiti i kako se onaj drugi osjeća u situaciji koja se upravo glumi.

Pri tome je također važno da tu vježbu prinesete Gospodinu prije nego što je započnete i da jedno drugome obećate kako se ne želite povrijediti. I još nešto što je barem isto toliko važno: obećajte jedno drugom da ćete poslušati drugoga, ako vam kaže da ga je ovo ili ono povrijedilo.



Dodir


Velika se pomoć sastoji u tome da se tijekom svađe tjelesno dodirujete. Dovoljno je ako se npr. dodirujete samo vršcima nožnih prstiju. Ali važno je da vaša tijela imaju dodirnu točku. To je zbog toga od tako velika značenja, što tjelesni dodir signalizira podsvijesti onoga drugog da usprkos svim nesuglasicama imate dodirne točke. Ma kako malen bio kontakt, on iz temelja mijenja raspoloženje koje vlada tijekom vaše rasprave. Zašto? Zato što se doduše verbalno svađate, ali fizički ostajete na dohvatu jedno drugom.

Uz to, taj kontakt uklanja i sklonost koja se može pojaviti u mnogim svađama: sklonost da se raziđete. Zato uspostavite kontakt, ostanite u doticaju. To će vam oboma na nesvjesnoj razini dati sigurnost koja ublažava svađu, jer, kao što sam već prije rekao, u mnogim, a da ne kažem u svim svađama, uvijek je prisutan i problem osobne vrijednosti. A tjelesni dodir i tebi i partneru daje osjećaj da si s njim u kontaktu i da to i želiš ostati. Oboje djeluje pozitivno na vaš osjećaj osobne vrijednosti.

Što je jači osjećaj osobne vrijednosti, to mirniji pojedinac može biti. Zato je tjelesni kontakt tijekom svađe također dobro sredstvo da se unese malo mira u raspravu.


Preko noći


Kao što je pri svađanju važan dodir, isto je tako važno i da se svađa ne protegne preko noći.

Mnogi se snebivaju, jer se na njemačkom ne kaže „prakticirati ljubav“ nego „spavati zajedno“. Ma koliko to začuđujuće zvučalo, ipak izražava duboku istinu. Ako se dvoje ljudi tjelesno vole, oni međusobno izmjenjuju veoma mnogo energije. Ali isto to se događa i ako „spavaju zajedno“, tj. jedan pokraj drugoga. Pri tome se spajaju aure, finomaterijalna energetska polja, isto kao i čakre. Ta izmjena, ovo međusobno prelijevanje energija razlogom je da poneki partner loše spava ako drugi nije uz njega. No ta izmjena znači i to da djeca ne trebaju predugo, tj. nakon navršene pete godine života, stalno spavati u roditeljskom krevetu jer to utječe na ekonomiku njihovih energija. To posebno vrijedi ako odrastaju uz samo jednog roditelja.

U svađi ta je fina i toliko važna energija dovedena u nered. Tada se na sve strane kreću nesređeni snopovi energija. U tom slučaju san ne oporavlja jer se ni tijelo ni psiha ne mogu odmoriti.

Zato nemoj ići posvađan u krevet. Pokušaj naći barem provizorno rješenje. To ni izdaleka ne znači da treba sve u potpunosti razjasniti. Ali pokušaj stići do točke na kojoj opet možete prići jedno drugom. Na kojoj će energije opet teći, na kojoj ćete doći u dodir.






Sai Baba govori O ODNOSIMA dio je serijala od pet knjiga (Sai Baba govori zapadu, Sai Baba govori o svijetu i Bogu, Sai Baba govori o psihoterapiji te Sai Baba govori o odgoju) . Prenositelj svih pet knjiga je Stephan v. Stepski Doliwa, a prevoditelj na hrvatski jezik, Vili Bayer.
Obzirom na suvremenost teme i nužnost pokretanja tako važnih promjena u vlastitim životima krenula sam sa objavljivanjem ove knjige, temu po temu, sa nadom da će Vas barem malo dotaći.
http://putpokazi.com/odvazno_nakladnistvo/sai_ljudske_vrijednosti/sai_baba_govori/sai_baba_govori.html




Post je objavljen 16.11.2017. u 09:52 sati.